Antena 3 CNN Actualitate Şapca lui Nicolae Ceauşescu şi teza de doctorat a "savantei", scoase la licitaţie | Care este preţul de pornire

Şapca lui Nicolae Ceauşescu şi teza de doctorat a "savantei", scoase la licitaţie | Care este preţul de pornire

Mai multe obiecte istorice ale familiei Ceaușescu vor fi scoase la licitație săptămâna viitoare, într-un eveniment dedicat ultimului secol de istorie a României. Iată care este preţul de pornire.

Şapca lui Nicolae Ceauşescu şi teza de doctorat a "savantei", scoase la licitaţie | Care este preţul de pornire
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    10 Mai 2023   •   18:29

Pe 19 mai, peste 30 de obiecte istorice ale familiei Ceaușescu vor fi scoase într-o licitație de Artă şi Istorie.

Printre obiectele care recreează istoria României de la monarhie la comunism se numără articole vestimentare care au aparținut lui Nicolae Ceaușescu, teza de doctorat semnată de Elena Ceaușescu, afișe sau fotografii semnate de cuplul dictatorial, dar şi o inedită sticlă de colecţie de Vodkă „Ceaușescu”, notează news.ro

Astfel, şapca bărbătească din bumbac, ce i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu va avea preţul de pornire de 600 de euro, fiind însoţită de certificatul R.A.P.P.S. eliberat la data vânzării acesteia prin licitațiile din anii 1991-1993.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În ceea ce priveşte teza de doctorat în chimie (având ca temă „Polimerizarea izoprenului”) a Elenei Ceauşescu preţul de pornire este 300 de euro şi face parte din mica serie de 3 exemplare dactilografiate, originale, a cărei realizare era obligatorie potrivit regulamentelor în vigoare în epocă.

De asemenea, sticla de colecţie de Vodkă „Ceauşescu”, în tiraj limitat la începutul anilor ’90, are un preţ de pornire de doar 35 de euro şi este intactă.

Dintr-un registru asemănător este barul în formă de glob pământesc cu lampă, sculptat în lemn, decorat cu hartă a României, făcut cadou de filiala P.C.R. Bihor lui Nicolae Ceauşescu şi are un preţ de pornire de 200 de euro.

Între alte piese deosebite din licitaţie se numără şi o fotografie care îl ilustrează pe Nicolae Ceauşescu în mină, împingând un furgonet.

Imaginea a fost surprinsă de celebrul fotograf Armand Rosenthal şi are preţul de pornire de doar 50 de euro.

Pentru preţul de pornire de 200 de euro vor fi scoase la licitaţie 22 de fotografii care îl ilustrează pe Nicolae Ceauşescu după cutremurul din 1977.

Toate obiectele scoase la licitaţie pot fi vizionate în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță până pe 19 mai. „Un secol de istorie – de la monarhie la comunism.

Licitație de Artă și Istorie” va avea loc în format Timed Online Auction, ce presupune desfășurarea evenimentului de licitație exclusiv online.
 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close