Antena 3 CNN Actualitate Cele mai murdare obiecte pe care le atingem zilnic la birou. Radu Țincu, sfaturi pentru păstrarea igienei la locul de muncă

Cele mai murdare obiecte pe care le atingem zilnic la birou. Radu Țincu, sfaturi pentru păstrarea igienei la locul de muncă

Deși am putea crede că obiectul cel mai murdar cu care interacționăm zilnic când la locul de muncă este vasul de toaletă, o nouă cercetare arată că acesta nu se află nici măcar în primele 10.

Cele mai murdare obiecte pe care le atingem zilnic la birou. Radu Țincu, sfaturi pentru păstrarea igienei la locul de muncă
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Ian 2022   •   16:05

Cele mai multe bacterii se găsesc pe mouse, pe frigider și pe sticla de dezinfectant pe care o folosim mult în această perioadă.

Radu Țincu, medic primar terapie-intensivă și toxicologie, sfătuiește ca obiectele folosite la locul de muncă să fie igienizate zilnic, în special telefonul mobil.

„Bacteriile, în special stafilococii, se găsesc pe aceste obiecte (n.r. telefonul mobil). Putem să avem și bacterii mai agresive sau chiar protozoare pot fi găsite pe telefon sau pe tastatură. Este important ca atunci când folosim aceste obiecte personal să fim curați pe mâini, să le ștergem periodic cu șervețele care conțin alcool, iar la locul de muncă în fiecare dimineață să ștergem biroul sau mânerele scaunelor pentru a nu transfera microorganismele pe mâinile noastre.

Bacteriile se transferă de pe mâinile noastre. Atunci când folosim aceste obiecte, dacă ne spălăm pe mâini scăpăm scăpăm gradul de încărcare al acestor suprafețe. Primul pas este să ne spălăm pe mâini înainte de a folosi telefonul mobil. Dacă nu facem acest lucru, le putem șterge la finalul zilei de muncă. Un alt element important la locul de muncă este aerisirea periodică a spațiilor de birou.”, a declarat Radu Țincu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: obiecte Radu Țincu birou
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close