Antena 3 CNN Actualitate Ocna Mureş. Sute de oameni pescuiesc produse din craterul care a înghiţit un supermarket

Ocna Mureş. Sute de oameni pescuiesc produse din craterul care a înghiţit un supermarket

Ocna Mureş. Sute de oameni pescuiesc produse din craterul care a înghiţit un supermarket
07 Ian 2011   •   19:46

Românii au ajuns să se joace cu moartea pentru a avea ce pune pe masă. Sute de oameni din Ocna Mureş încearcă să pescuiască produse din craterul care a înghiţit un supermarket. Sunt din ce în ce mai mulţi, iar autorităţile din ce în ce mai indiferente. Oamenii s-au căţărat pe resturile plutitoare ale supermarketului în căutare de mâncare. Îşi riscă viaţa chiar si pentru câteva sticle de ulei, chiar sub ochii autorităţilor.

Numai vineri au căzut trei oameni în saramura în care s-a scufundat supermarketul. Au fost salvaţi repede de semenii lor şi s-au întors la muncă.

Sărăcia îi face disperaţi, iar disperarea - ingenioşi. Folosesc scândurile şi tablele din structura fostului supermarket pe post de plute. Aşa arată o luptă pentru supravieţuire în România. Bărbaţii îşi riscă viaţa plutind periculos pe un lac adânc de cel puţin 25 de metri. Unii sunt însoţiţi şi de neveste, dar şi de copii.

 


Nu sunt cerşetori. Nu sunt sălbatici. Sunt doar săraci şi disperaţi. Cu cât se aventurează în mijlocul craterului, cu atât îşi pun mai mult viaţa în pericol. Chiar şi pentru un plic de cafea. Oamenii mai au un pic şi trag căruţele cu ei în lac, doar pentru a lua mai mult.

Nici nu se liniştise bine pământul în Ocna Mureş, când a apărut primul pescar de alimente. A trecut doar o săptămână şi căutătorii s-au înmulţit. Autorităţile au închis ochii şi au întins palma.

“Erau doi poliţai acolo sus, am vorbit cu ei, am discutat cu ei, au zis, mă băieţi, dacă scoateţi ceva şi pentru noi, vă las şi pe voi o oră”, a declarat unul dintre oameni.

Astăzi au venit cu sutele. Iar autorităţile s-au retras. Poliţiştii se apără şi spun că nu există noţiunea de furt, dacă proprietarul produselor nu face nicio sesizare. Totuşi, există noţiunea de pericol de moarte. Primarul promite că de mâine nimeni nu se va mai apropia de crater. Îl va împrejmui cu un gard şi va angaja o firmă de pază privată să securizeze zona.

×
Subiecte în articol: Supermarket pescuit produse
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close