Antena 3 CNN Actualitate Octavian Jurma, scenariu sumbru: "Este o alegere între banii lor şi viaţa noastră"

Octavian Jurma, scenariu sumbru: "Este o alegere între banii lor şi viaţa noastră"

"Sper ca totuși alianța care ne guvernează să se trezească în ceasul al 13-lea şi să facă ceea ce o obligă moral şi Constituția să facă", spune cercetătorul Octavian Jurma care vine cu un scenariu sumbru privind sănătatea românilor în această iarnă.

Octavian Jurma, scenariu sumbru: "Este o alegere între banii lor şi viaţa noastră"
Sursa foto: Pexels.com | Matthias Zomer
de Claudia Popovici    |    17 Oct 2022   •   20:46

"Din punctul meu de vedere, este știrea zilei. Este o știre care nu mi-aş fi imaginat să o văd vreodată în aceasta pandemie, dar care este aliniata unui trend tot mai negationist al discursului oficial", spune Octavian Jurma, despre faptul că autoritățile nu ştiu exact când vor ajunge vaccinurile adaptate la varianta Omicron.

"Este posibil să fim lăsați fără vaccinul actualizat (vaccinul bivalent) şi fără Paxlovid în valul 7 din motive strict politice.

Dacă se confirmă, este o decizie teribilă a cărei lipsă de umanitate nu mai trebuie comentată pentru ca antivacciniştii pot fi iertați că nu știu ce fac, dar guvernul știe ce face", mai spune acesta.

"Este o alegere între banii lor şi viaţa noastră"

"Trebuie să înțelegem un lucru simplu: problema nu este surplusul de vaccin, problema este deficitul de vaccinare.

Excesul de vaccin ne costa bani. Deficitul de vaccin ne costă vieți.

Din păcate nu este o simplă alegere între bani şi viaţă, este o alegere între banii lor şi viata noastră.

Faceți şi voi socoteala cați bani merita ei să plătiți cu viaţa si sănătatea celor vulnerabili din familia vostra, apoi decideți dacă merita sau nu să ridicam din umăr şi la aceasta știre.

Înțeleg şi pe cei care sunt mai îngrijorați de prețul la gaz decât de prețul la vaccin şi medicamente împotriva COVID-19.

Înainte de a aplauda decizia guvernului de a ne lipsi de vaccinul bivalent şi de antiviralul Paxlovid în valul care urmează, merită să te întrebi cât de mulţi bani vei câștiga dacă vei fi bolnav sau incapabil de muncă din cauza Long COVID.

"Sper ca totuși alianța care ne guvernează să se trezească"

Sper ca totuși alianța care ne guvernează să se trezească în ceasul al 13-lea şi să facă ceea ce o obliga moral şi Constituția să facă.

PS. COVID19 este o boală sistemică cu un impact substanțial asupra sistemului cardiovascular şi a creierului chiar şi în cazul unor forme moderate (care nu necesită ATI). O mare parte din morțile subite de care auzim tot mai frecvent la știri se datorează sechelelor ramase după infecția cu SARS-CoV-2 şi nu vaccinului cum pretind conspirationistii antivaccinare", a mai scris cercetătorul Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook. 

Bilanț COVID-19 din 17 octombrie 2022, în România. Peste 300 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 305 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, iar patru persoane au decedat, potrivit raportului transmis luni de Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 305 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 68 mai multe față de ziua anterioară. 67 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Dintre cele patru decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, unul la categoria de vârstă 70-79 de ani și unul la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și doi erau vaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.021 teste RT-PCR (781 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 240 la cerere) și 6.438 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate
13.546.088 teste RT-PCR și 11.761.089 teste rapide antigenice.

Detalii din noua afacere de 1 miliard de euro din bani publici

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close