Antena 3 CNN Actualitate Octavian Jurma, semnal de alarmă: ”Nu există tratament pentru variola maimuței!”

Octavian Jurma, semnal de alarmă: ”Nu există tratament pentru variola maimuței!”

Octavian Jurma susține este posibil ca în România să apară o transmitere comunitară a variolei maimuței: ”Probabil ca doar dacă variola ajunge să ucidă zeci de români zilnic va deveni o boală căreia i se va permite circulația nestingherită în România cum face acum Omicron”.

Octavian Jurma, semnal de alarmă: ”Nu există tratament pentru variola maimuței!”
Sursa foto: Facebook
de Laura Dinu    |    16 Iun 2022   •   10:32

”Nu aveți idee cate înjurături mi-a atras de la negaționisti aceasta afirmație săptămâna trecută:

"Este aproape o certitudine statistică că variola maimuței va ajunge în curând și în România. De fapt [...] este foarte probabil ca virusul circulă deja în România".

Bine că măcar nu e un caz de transmitere comunitară dar și aceste cazuri e probabil sa apară.

Faptul ca Ministerul Sănătății a putut în mod corect să ia măsuri de limitare a circulației MPXV (variola maimuței), dar nu mai poate lua masuri de limitare a SARS-CoV-2 (care e un virus mult mai periculos), demonstrează încă o dată cat de politizată a ajuns pandemia de COVID-19.

Probabil ca doar daca variola ajunge sa ucidă zeci de români zilnic va deveni o boală căreia i se va permite circulația nestingherita in România cum face acum Omicron chiar dacă "s-a terminat pandemia".

Notă: Nu exista tratament pentru variola maimuței dar acest caz nu este un motiv major de îngrijorare”, scrie cercetătorul Octavian Jurma pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close