Antena 3 CNN Actualitate Prof. dr. Octavian Unc, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța, a murit infectat cu COVID-19

Prof. dr. Octavian Unc, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța, a murit infectat cu COVID-19

Prof. dr. Octavian Dumitru Unc, unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din Constanța, fondator al unei clinici private și membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, a murit, în această dimineață, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Prof. dr. Octavian Unc, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța, a murit infectat cu COVID-19
de Alin Tarnovschi    |    24 Oct 2020   •   09:20

Dr. Unc s-a infectat, în urmă cu câteva zile, cu coronavirus și a fost internat la Constanța pentru a fi tratat, însă starea sa de sănătate s-a înrăutăți de la o zi la alta.

Noaptea trecută, pe pagina sa oficială de Facebook a fost postat un apel la rugăciune.

"Profu’ Unc trece acum prin momente dificile. Haideti toti, fiecare dupa cum putem, sa ne rugam impreuna in aceasta seara. 5 minute, intre 00:00 - 00:05, pentru noi nu sunt multe, dar pentru dansul sigur vor reprezenta mult! Dumnezeu să-i dea multă sănătate", se arată în mesajul de pe pagina de Facebook.

Din nefericire, în această dimineață, prof. dr. Octavian Unc s-a stins din viață, iar colegii săi doctori nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Cine este prof. dr. Octavian Dumitru Unc

Prof. dr. Octavian Dumitru Unc este unul din cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța, dar nu numai. Este o personalitate care și-a văzut împlinite multe dintre visurile profesionale. A fost format la vechea școală bucureșteană de medicină și chirurgie.

A preluat din avântul ctitorului facultății de medicină din Constanța, prof. dr. Vasile Sârbu și a participat la toate premierele naționale și locale care s-au desfășurat în ultimii 30 de ani în chirurgia constănțeană. A deschis prima clinică privată de chirurgie din Dobrogea, în urmă cu 14 ani, o acțiune care a presupus temeritate dar și deținerea calităților unui bun manager, în prezent, clinica având 52 de angajați.

Timp de trei ani și jumătate a fost între 2011-2014 șeful clinicii de chirurgie din Spitalul Județean Constanța, perioadă când aceasta a fost clasată constant pe primele locuri în ceea ce privește eficiența și îndeplinirea indicatorilor. A împletit activitatea de chirurg, cu peste 20000 pacienți cu cea de cadru didactic din 1990, de când s-a înființat Facultatea de Medicină, și implicit Universitatea „Ovidius” Constanța, pornind de la gradul de asistent și ajungând până la cel de profesor, treaptă cu treaptă.

Ca împlinire academică, a fost votat și acceptat, în unanimitate, în cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România, for din care fac parte doar câțiva medici sau chiar profesori din Constanța, dar, din 2010 și în cadrul Comitetului Român de Istoria și Filozofia Științei și Tehnici din cadrul Academiei Române.

Este membru al Societății de Senologie și Patologie Mamară din Franța, din 1999, unde a obținut un premiu. Este membru și al altor societăți academice, cum ar fi Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Istorie a Medicinei.

Este autor prim și coautor a 24 de cărți, dintre care la aproape jumătate este prim autor. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2018.

×
Subiecte în articol: Octavian Unc COVID-19
Parteneri
Ninsori în Bucureşti | Temperaturile scad brusc
x close