Antena 3 CNN Actualitate Destinațiile pe care le preferă românii pentru vacanța de Paște | Cât costă un minisejur în țară faţă de unul în străinătate

Destinațiile pe care le preferă românii pentru vacanța de Paște | Cât costă un minisejur în țară faţă de unul în străinătate

Sărbătorile Pascale îi fac pe români să-și dorească să petreacă zilele libere departe de casă, iar printre cele mai căutate destinații se numără cele din turismul rural, stațiunile montane, dar și de pe litoral.

Destinațiile pe care le preferă românii pentru vacanța de Paște | Cât costă un minisejur în țară faţă de unul în străinătate
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2024   •   23:40

În preajma sărbătorilor pascale, mulți români preferă să evadeze pentru câteva zile.

Fie că aleg destinații din țară sau din străinătate, ideea de a petrece zilele libere departe de casă într-un loc de poveste devine tot mai populară.

Pentru mulți, această perioadă devine o ocazie perfectă pentru a pleca într-un minisejur, în care să se bucure de atmosfera sărbătorilor, într-un cadru relaxant.

Cât costă un minisejur de Paște, în România

Potrivit specialiștilor, anul acesta, destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de Paște sunt cele din turismul rural, stațiuni montane, dar și litoral.

În România, media unui minisejur de Paște este de 500-600 de euro per cuplu.

”Ținând cont că în acest an avem o punte între ziua de 1 Mai și Sfintele Sărbători de Paști, se înregistrează o creștere a numărului turiștilor care au rezervat pentru o perioadă mai lungă, care combină cele două perioade. Însă majoritatea turiștilor optează doar pentru 3-4 nopți, strict pentru perioada de Paște, între 2/3 și 6 mai. Cei mai mulți turiști au ales 3 nopți, urmați de cei care au ales 4 nopți de cazare.

Față de anul precedent, și datorită perioadei mai lungi de zile libere, se înregistrează, în funcție de destinație, creșteri cu între 20% și chiar 60%. Pentru România, majoritatea tarifelor sunt între 350 de lei și 1.250 de lei de persoană pentru 3 nopți. Majoritatea structurilor de cazare includ, ca servicii, mic dejun, masă de Paște și spa (când este cazul și dețin centru de wellness și spa)”, spune Traian Bădulescu, notează economica.net.

Există însă cerere și pentru sejururile din străinătate. Spre exemplu, în acest an, la mare căutare sunt ofertele și pentru litoralul bulgăresc, la hoteluri all-inclusive de 4 stele.

În această perioadă, pentur un minisejur la un hotel de 4 stele all inclusive, cu cină festivă inclusă, în Bulgaria, un cuplu va plăti, pentru 3 nopți, între 250 și 500 de euro, în funcție de hotel.

De asemenea, o altă destinație care se află în topul preferințelor de anul acesta pentru vacanța de Paște este Grecia, potrivit sursei citate.

 

×
Subiecte în articol: paste destinații de vacanță
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close