Antena 3 CNN Actualitate Oficial american: România ar putea găzdui 24 de rachete de interceptare

Oficial american: România ar putea găzdui 24 de rachete de interceptare

Oficial american: România ar putea găzdui 24 de rachete de interceptare
Sursa foto: racheta
16 Feb 2010   •   15:09

SUA intenţionează să amplaseze în România 24 de rachete de interceptare, a anunţat un oficial din cadrul Departamentului de Stat, însă o decizie finală în acest sens nu a fost deocamdată luată.

"Colegii mei din Rusia au fost informaţi despre vizita mea în România şi despre intenţia preşedintelui Obama de a propune României să recepţioneze în anul 2015 cea de-a doua fază a planului american etapizat de amplasare a sistemului antirachetă, care prevede crearea unei baze de rachete de interceptare SM-3 şi a unei baze terestre", a declarat subsecretarului de Stat american pentru controlul armelor şi securitate internaţională, Ellen Tauscher, potrivit Mediafax.

Autorităţile SUA au informat Rusia ?în mod consecvent, despre tot ceea ce înseamnă abordare etapizată şi adaptată" şi despre şi ?planurile de realizare a celor patru părţi componente ale acestuia?, a adăugat oficialul american.

Tauscher susţine că în România ar putea fi instalate 24 de rachete de interceptare, dar că o decizie oficială în acest sens nu a fost deocamdată luată. "Vom pune în discuţie ce anume va fi instalat în România. Eu presupun că este vorba despre trei complexe, ceea ce înseamnă 24 de rachete de interceptare?.

România a primit invitaţia de a participa la scutul antirachetă pe 4 februarie. Membrii CSAT au decis să acorde un răspuns pozitiv în aceeaşi zi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scut antiracheta SUA România
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close