Antena 3 CNN Actualitate Oficial CE: Raportul MCV pentru România va fi prezentat până la finele anului

Oficial CE: Raportul MCV pentru România va fi prezentat până la finele anului

Oficial CE: Raportul MCV pentru România va fi prezentat până la finele anului
Sursa foto: Foto: euinside.eu
31 Oct 2012   •   16:58

Comisia Europeană îşi menţine poziţia din vară privind prezentarea următorului raport MCV pentru România până la sfârşitul acestui an, a declarat, miercuri, Olivier Bailly, purtător de cuvânt al Comisiei.
   
"Cu privire la raportul MCV pentru România, rămânem la ceea ce am spus şi în vară, că va fi prezentat până la sfârşitul anului. Nu am nicio dată precisă să o anunţ, în decembrie sau noiembrie", a afirmat Bailly, în briefingul zilnic de presă al Comisiei, de la Bruxelles, informează Mediafax.

El fusese întrebat de un jurnalist român despre afirmaţia ministrului român al Afacerilor Europene, Leonard Orban, care a spus recent că informaţiile Guvernului român sunt că raportul MCV pentru România va fi prezentat în ianuarie de către Comisia Europeană.
   
"E prematur să discutăm despre acest raport. Din informaţiile ultime pe care le avem, raportul nu va veni decât undeva în luna ianuarie. Până în ianuarie se pot întâmpla multe lucruri. Deci este prematur să discutăm despre cum va arăta acest raport", a afirmat Orban luni, într-o conferinţă de presă la sediul MAEur.
   
De asemenea, Bailly a subliniat miercuri, în briefing, că ar putea fi prezentat de către Comisia Europeană până la sfârşitul acestui an şi un raport suplimentar MCV privind Bulgaria, în contextul votului din Parlamentul de la Sofia pentru numirea a doi judecători ai Curţii Constituţionale a Bulgariei. În iulie Comisia Europeană anunţase că următorul următorului raport MCV privind Bulgaria va fi prezentat în 2013.
   
Acesta a subliniat că în legătură cu unul dintre cei doi judecători aleşi de către legislativul de la Sofia au fost "acuzaţii serioase" privind implicarea în "trafic de influenţă şi corupţie". Acesta a precizat că din partea Comisiei Europene sunt aşteptări ca Bulgaria să respecte standardele europene nu numai în numirea judecătorilor de la Curtea Constituţională, ci şi în nominalizarea viitoare a procurorului-şef. Comisia Europeană va monitoriza cu mare atenţie în următoarea perioadă evoluţiile din sistemul judiciar din Bulgaria, a mai spus Bailly.
   
Comisia Europeană trebuia să prezinte "până la sfârşitul anului" următorul raport pe MCV privind România, potrivit exprimării din ultimul raport din luna iulie, în care erau menţionate şi 11 puncte de îndeplinit de către partea română în privinţa respectării statului de drept.
   


×
Subiecte în articol: raport MCV Comisia Europeana
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close