Antena 3 CNN Actualitate Oficial FMI: România face progrese, dar riscurile au crescut din cauza crizei din zona Euro

Oficial FMI: România face progrese, dar riscurile au crescut din cauza crizei din zona Euro

Oficial FMI: România face progrese, dar riscurile au crescut din cauza crizei din zona Euro
Sursa foto: Foto: worldequitytrade.com
de N.B.    |    20 Dec 2011   •   09:20

David Lipton, directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional, a apreciat că România a făcut progrese bune în cadrul programului economic și fiscal stabilit prin acordul din martie, dar riscurile au crescut considerabil în contextul crizei din zona Euro, informează Mediafax.

În acest contex, oficialul FMI consideră că, în România, este necesară o vigilenţă solidă" privind supravegherea sistemului bancar.

”Riscurile au crescut considerabil din cauza turbulenţelor financiare din zona euro. Continuarea angajamentelor faţă de agenda de reformă economică este crucială pentru a rezista incertitudinilor actuale”, a declarat Lipton, după ce Cosiliul Executiv al FMI a arpobat cea de-a treia evaluare în cadrul acordului de precauție încheiat cu România.

Economia a revenit pe creștere, inflația a scăzut, iar autoritîțile respectă obiectivele stabilite pentru atingerea țintelor fiscale pentru 2011, susține diirectorul general adjunct al FMI, dar sunt necesare eforturi pentru îmbunătățirea absovției fondurilor europene, reforma companiilor de stat sau reducerea arieratelor.

Consiliul Director al FMI a aprobat luni, al treilea raport de evaluare a implementării programului economic şi fiscal convenit în cadrul acordului cu România.

Astfel, Fondul a pus la dispoziţia României o nouă tranşă, echivalentă cu 430 milioane Drepturi Speciale de Tragere (507 milioane euro), urcând suma totală disponibilă la 1,35 miliarde DST (1,6 miliarde euro).

Acordul, aprobat pe 25 martie, este unul de precauţie, sumele totale disponibile pentru cei doi ani de implementare fiind de 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde euro).

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close