Antena 3 CNN Actualitate Oficial ROMÂN: "95% din sateliţi sunt de SPIONAJ. Evident că se ASCULTĂ. E principala sursă de informaţii"

Oficial ROMÂN: "95% din sateliţi sunt de SPIONAJ. Evident că se ASCULTĂ. E principala sursă de informaţii"

Oficial ROMÂN: "95% din sateliţi sunt de SPIONAJ. Evident că se ASCULTĂ. E principala sursă de informaţii"
de O.P.    |    17 Ian 2014   •   11:32

Directorul Serviciului de Informații Externe Teodor Meleșcanu a declarat, aseară, într-o emisiune TV, că 95% din totalul sateliților declarați ca fiind „de studiu” sunt sateliți de spionaj.

„Nimeni nu e atât de infantil încât să-și închipuie că nu se ascultă. Evident că se ascultă. Evident că una din sursele cele mai importante de informații pentru un serviciu, inclusiv la noi, sunt semnalele radio, audio. 95% din sateliții care se învârt în spațiul extra-atmosferic pentru studierea pașnică a cosmosului sunt sateliți de spionaj”, a spus Meleșcanu într-o emisiune la Digi 24, citat de jurnalul.ro.

De asemenea, acesta a adăugat că nu interceptarea mesajelor este problema, ci decriptarea lor. „Tot ce este semnal audio, video și așa mai departe și iese în atmosferă, este interceptat. Majoritatea sunt însă criptate și problema e dacă poți să le decriptezi. Dar de interceptat, se interceptează. Și noi facem asta și toată lumea (…) Sigur, dacă sunt criptate, ajungi mai greu la ele. Înseamnă că au valoare mai mare”, a punctat Teodor Meleșcanu.

×
Subiecte în articol: spionaj Teodor Meleşcanu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close