Antena 3 CNN Actualitate Oile au invadat un drum european (VIDEO)

Oile au invadat un drum european (VIDEO)

Oile au invadat un drum european (VIDEO)
Sursa foto: mioare
26 Mar 2010   •   21:36

Dacă drumurile nu sunt sparte, sunt foarte aglomerate sau ocupate de oi. Nu este o metaforă. Vorbim despre un drum european din judetul Mehedinţi, pe care şoferii trebuie să îl împartă cu turmele de mioare care, până la urmă trebuie să circule şi ele pe undeva, nu?

Drumul European 70. Singura cale de acces către punctul de fontieră de la Porţile de Fier. Conform site-ului Prefecturii Mehedinţii, şoseaua e o carte de vizită cu care România îşi întâmpină turiştii. Care daca vin, trebuie să se strecoare printre mioarele ce străbat destul de des drumul. Oile nu ies singure la plimbare, ci escortate întotdeuana de doi ciobani. Doar sunetul claxoanelor le mai deranjează din când în când.

Până şi ambulanţele aşteaptă, până când ciobanii reuşesc să ducă animalele la destinaţie: piaţa din Drobeta Turnu Severin.

Şi-au avut drum întins până la piaţă. Mioarele au trecut neatinse prin traficul intens de pe drumul european, iar ciobanii au scăpat de surprizele poliţiştilor. Cum n-au dat cu ochii de niciun echipaj, n-au primit nici amenzi.



Observator


×
Subiecte în articol: oi drum ciobani animale piata trafic amenzi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close