Antena 3 CNN Actualitate Şanse tot mai mari ca Olanda să susţină aderarea României la spaţiul Schengen

Şanse tot mai mari ca Olanda să susţină aderarea României la spaţiul Schengen

Sunt şanse tot mai mari ca Olanda să susţină aderarea României la spaţiul Schengen, dar în prezent nu există nicio garanţie în acest sens.

Şanse tot mai mari ca Olanda să susţină aderarea României la spaţiul Schengen
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    11 Noi 2022   •   11:18

Încă e spaţiu pentru demersuri politice şi diplomatice pentru a convinge această ţară că îndeplinim toate criteriile. Iar la acest lucru contribuie şi şefa parlamentului European, care în ultima perioadă face, la rândul ei, lobby pentru România.

Roberta Metsola a susţinut de la preluarea mandatului său la conducerea Parlamentului European intrarea României în Schengen, având mai multe mesaje lansate în spaţiul public cu privire la aderare. De alfel Parlamentul European, condus de Roberta Metsola a adoptat o rezoluţie pentru primirea României în spaţiul Schengen.

"Am insistat şi continuăm să fim foarte vocali să facem următorii paşi pentru intefrarea României şi Bulgariei, o să merg în Moldova mai târyiu, pentru a le oferi tărilor şi cetăţenilor acelor tări perspectiva că paşii următori sunt făcuti de instutuţii. De aceea jucăm un rol primordial şi vom continua să facem asta", a declarat Roberta Motsola.

Marcel Ciolacu este convins că România va adera la spaţiul Schengen pe 8 decembrie. Liderul PSD recunoaşte în acelaşi timp vină a clasei politice din România în întârzierea admiterii ţării noastre.

"Eu nu pot permite să accept ca cineva să voteze împotriva României pentru aderarea la Schengen, nu pot accepta ca alt stat memru UE, poate să se opună. Sunt ferm convins că pe 8 decembrie, România va adera la spaţiul Schengen", a declarat Marcel Ciolacu.

Eurodeputaţii au dat azi un vot favorabil eliminării controalelor la frontierele interne dintre spaţiul Schengen şi Croaţia. În decembrie anul trecut, Consiliul a confirmat că toate condiţiile necesare pentru aplicarea integrală a normelor Schengen au fost îndeplinite de acestă ţară.

Acum, eurodeputaţii îndeamnă Consiliul să continue procesul şi să adopte o decizie finală de eliminare a controalelor la frontieră.

 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close