Antena 3 CNN Actualitate Olanda donează autospeciale Inspectoratului General pentru Imigrări din România

Olanda donează autospeciale Inspectoratului General pentru Imigrări din România

Olanda donează autospeciale Inspectoratului General pentru Imigrări din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2013   •   10:16

Reprezentanţi ai Ministerului de Securitate şi Justiţie din Olanda şi conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări au semnat vineri un contract de donaţie a unor mijloace fixe, necesare derulării activităţii operative.
   
În cadrul ceremoniei de predare - primire a donaţiei, partea olandeză a oferit Inspectoratului General pentru Imigrări două autospeciale, cu o capacitatea de şapte locuri, echipate corespunzător pentru transportul migranţilor ilegali aflaţi în procedura de returnare în ţara de origine.   

Beneficiare ale donaţiei sunt Centrele de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad şi Otopeni unde a fost identificată o nevoie imediată de acest tip de autovehicule, ca urmare a creşterii fluxului migraţionist şi implicit a numărului cetăţenilor străini cazaţi în cele două centre, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerulor de Interne remis presei.
   
Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări susţine că mijloacele de transport primite vor contribui la eficientizarea activităţilor aferente procedurilor de îndepărtare de pe teritoriul naţional a migranţilor ilegali.
   
Şeful delegaţiei olandeze a apreciat cooperarea de lungă durată, între Inspectoratul General pentru Imigrări şi autorităţile olandeze cu atribuţii în domeniul migraţiei, începută din anul 2004 în cadrul procesului de aderare a României la Uniunea Europeană şi continuată, în prezent, prin astfel de activităţi, schimb de experienţă cu privire la bunele practici şi implementarea în comun a unor proiecte atât la nivel european cât şi în state non-UE.
   
În anul 2011 statul olandez a realizat prima donaţie ce a constat în oferirea a două autospeciale similare, care în prezent sunt operaţionale.

×
Subiecte în articol: autospeciale Olanda România oferta donatie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close