Antena 3 CNN Actualitate Olanda, șantaj la adresa României pe tema Schengen. Harta intereselor economice care ocolește România

Olanda, șantaj la adresa României pe tema Schengen. Harta intereselor economice care ocolește România

Olanda, șantaj la adresa României pe tema Schengen. Harta intereselor economice care ocolește România
12 Mai 2019   •   22:59

Se poate specula foarte ușor pe marginea declarației premierului olandez la Summitul de la Sibiu, pe tema Schengen. Nu este pentru prima dată când Olanda spune că România nu va intra în Schengen din cauza faptului că nu respectă statul de drept și nu ar fi pentru prima dată când se va specula pe marginea interesului olandez, legat de portul Constanța.

Potrivit jurnaliștilor de la Cotidianul, dincolo de speculații, în ultimele luni au avut loc mai multe evoluții, toate având legătură cu marele proiect chinezesc al noului drum al ”Mătăsii”. 

Cu o săptămână înainte de declarația privitoare la statul de drept din România a premierului Olandei, presa din Azerbaijan anunța că Portul Internațional Baku a semnat un memorandum de înțelegere cu cinci companii olandeze din provincia Limbourg. Un nod feroviar în apropierea graniței cu Germania, memorandum în baza căruia să înceapă transportul feroviar de marfă pe ruta Venlo-Istanbul-Baku.

De auici, traversând Marea Caspică, containerele urmează să ajungă în China prin Asia Centrală.

Detalii incredibile în materialul de mai jos.

×
Subiecte în articol: Olanda santaj Schengen
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close