Antena 3 CNN Actualitate Olguța Vasilescu, operată de urgență de Crăciun

Olguța Vasilescu, operată de urgență de Crăciun

Olguța Vasilescu, operată de urgență de Crăciun
Sursa foto: foto: captura Antena 3
25 Dec 2018   •   18:52

Olguţa Vasilescu a suferit o intervenţie chirurgicală în minivacanţa de Crăciun.

Este vorba de o intervenție cu laser, care a fost programată acum în urma unui diagnostic de astigmatism, potrivit unui post de televiziune.

Fostul ministru al Muncii a ales această perioadă pentru intervenție deoarece are un program mai lejer şi se poate recupera la domiciliu. Olguţa Vasilescu se află acasă la Craiova, oraș unde a și făcut și intervenția. În prezent, fostul ministrul petrece sărbătorile alături de familie.

Vasilescu are şanse mari să revină în Guvern în scaunul de ministru al Dezvoltării, după ce Curtea Constituţională a decis că preşedintele Klaus Iohannis este obligat să accepte revocările din funcţie (urmare de demisii, n.red.) ale lui Paul Stănescu de la Dezvoltare şi Lucian Şova de la Transporturi. Refuzată la Ministerul Transporturilor de Iohannis, Vasilescu a fost propusă din nou, la Dezvoltare. 

Ce este astigmatismul

Astigmatismul este o afecţiune a ochilor şi apare atunci când corneea are o formă neregulată – seamănă mai degrabă cu o minge de rugby decât cu o minge sferică normală, care este, de fapt, forma normală a corneei. Astigmatismul este un tip de eroare de refracție în care ochiul nu concentrează lumina uniform asupra retinei. Cornea alungită permite obiectelor reflectate de lumină, care se concentrează asupra a două puncte pe pupila ochiului în loc de doar unul, motiv pentru care imaginea este neclară. Această eroare de refracție necesită o altă corecție a ochilor, cum ar fi lentile de contact speciale cu cilindru și axă, scrie site-ul lentiamo.ro.

Există trei tipuri principale de Astigmatism:

  • Astigmatismul Miopic. Unul sau ambele meridiane principale ale ochiului sunt afectate de miope. (Dacă ambele meridiane sunt cu miopie, ele sunt măsurate în grade diferite.)
  • Astigmatism hipermetropic. Unul sau ambele meridiane principale ale ochiului sunt afectate de hipermiope-vederea la distanță. (În cazul în care ambele sunt cu hipermetropie, vor fi măsurate în grade diferite.)
  • Astigmatism mixt. (Un meridian miopic si celălat hipermetropic).

×
Subiecte în articol: interventie Crăciun Klaus Iohannis
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close