Antena 3 CNN Actualitate Un oltean a băut un litru de ţuică în 5 minute, ”să se dreagă”. Medic: ”A băut-o ca pe apă, să-şi revină”

Un oltean a băut un litru de ţuică în 5 minute, ”să se dreagă”. Medic: ”A băut-o ca pe apă, să-şi revină”

Camerele de garda şi echipajele serviciilor de ambulanţă au fost asaltate de pacienţii care au nevoie de ajutor în urma excesului de alimente şi alcool.

Un oltean a băut un litru de ţuică în 5 minute, ”să se dreagă”. Medic: ”A băut-o ca pe apă, să-şi revină”
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Andreea Cigolea    |    01 Ian 2022   •   15:43

Noaptea dintre ani a fost agitată pentru echipajele Serviciului de Ambulanţă Olt. Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri din cauza excesului alimentar sau pentru consumul exagerat de alcool.   

”Am avut multe apeluri şi în cursul nopţii, dar şi acum. Am luat chiar acum (sâmbătă, 1 ianuarie 2022) din Slatina un bărbat în comă alcoolică, de la domiciliu. Nu mişca, nu mai avea nicio reacţie.

Băuse un litru de ţuică, el fiind gata beat de aseară, dar acum, să se dreagă, a băut un litru de ţuică în 5-10 minute.

A băut-o ca pe apă, să-şi revină. Bărbat, 48 ani, a sunat fratele să ceară ajutor“, a menţionat medicul de gardă al SJA Olt. 

Medicii atrag atenţia şi asupra metodelor de a înlătura simptomele mahmurelii. E recomandat consumul de apă pentru hidratare, la fel consumul de fructe, iar citricele sunt o bună alegere, cu acelaşi effect.

Zeama de varză, însă, poate complica lucrurile prin creşterea tensiunii arteriale din cauza conţinutului mare de sare, aşa că este de evitat. 

Ce intervenții au avut medicii de pe Ambulanță de Revelion

Angajații de la serviciul de Ambulanță nu au avut concediu, dar nici zile libere, noaptea dintre ani petrecând-o prin muncă.

De la miezul nopții și până în această dimineață s-au înregistrat aproximativ 491 de apeluri, ceea ce înseamnă că au fost cam tot atâtea intervenții.  

Cei mai mulți au sunat fie din cauza exceselor alimentare, fie pentru că au consumat mai mult alcool, dar și din cauza accidentelor provocate de petarde.

113 persoane au avut nevoie de ambulanță pentru consultații de urgență la domiciliu, a anunțat dr. Alice Grasu, managerul serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

86 de persoane au prezentat probleme digestive.

Au fost și 11 persoane care au solicitat recoltare de probe biologice în vederea efecuării testului PCR.

×
Subiecte în articol: ambulanta alcool
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close