Bogdan Olteanu, la DNA. Fostul viceguvernator BNR s-a prezentat la audieri la dorinţa sa

de M.Z.    |    29 Sep 2016   •   09:58
Bogdan Olteanu, la DNA. Fostul viceguvernator BNR s-a prezentat la audieri la dorinţa sa

Bogdan Olteanu s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a da declaraţii, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, potrivit Româniatv.net.

El s-a prezentat la DNA, pentru că vrea să dea explicaţii suplimentare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. 

Bogdan Olteanu ar trebui să facă şi un test poligraf pe care deocamdată l-a refuzat. Acesta spunea că nu este în stare să facă acel test deoarece nu este într-o stare foarte bună.

Fostul viceguvernator BNR se află în arest la domiciliu din 1 septembrie.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi destinatarul şpăgii de un milion de euro, plătită de Sorin Ovidiu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii ar fi ajuns la Olteanu printr-un circuit financiar complex, în care au fost implicate mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu.

Tot un milion de euro ar fi primit atunci și Călin Popescu Tăriceanu.

Bogdan Olteanu, ca apropiat al lui Tăriceanu, ar fi influențat numirea lui Mihaiu.

Firma offshore pe care DNA a identificat-o drept sursa banilor de şpagă este Demera Investments Ltd, din Cipru, înfiinţată în iunie 2006 şi dizolvată în ianuarie anul acesta. Firma ar fi fost folosită de Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca în mai multe scheme evazioniste.

Bogdan Olteanu a demisionat la 1 august din funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Parteneri
x close