Antena 3 Actualitate Oltenii, scutul şi engleza. Locuitorii din Deveselu învaţă limba lui Obama

Oltenii, scutul şi engleza. Locuitorii din Deveselu învaţă limba lui Obama

de M.Z.    |    28 Oct 2011   •   21:38
Oltenii, scutul şi engleza. Locuitorii din Deveselu învaţă limba lui Obama
Sursa foto: Foto: Videonews

În capitala militară a Europei, Deveselu, se vorbeşte, de vineri, limba engleză. Locuitorii comunei s-au pus cu burta pe carte pentru întâlnirea de gradul zero cu americanii.

Dacă în trecut oficialii şi oamenii simpli ai comunei aveau nevoie de translatori pentru a se putea înţelege cu delegaţiile de la Washington, de acum nu mai e cazul. Oltenii, în frunte cu primarul, au început cursurile de engleză.

La aflarea veştii că localitatea va deveni gazda scutului, pe străzile din Deveselu a fost revelion. Totuşi, nu a durat foarte mult. Singurele cuvinte pe care oamenii le ştiau în engleză erau, de fapt, în franceză. Aşa că, oamenii s-au apucat de învăţat limba lui Obama.

Circa 40 de oameni au fost prezenţi în clasă, la primul curs. Primarul abia dacă-şi mai încăpea în haine de mândru ce era.

"Este primul pas al acestui mare proiect, scutul antirachetă", a spus primarul Gheorghe Baciu.

Mulţi visează că vor ajunge să lucreze cot la cot cu americanii în viitoare bază militară. Până acolo însă, e cale lungă.

Cursurile vor dura cinci săptămâni, iar la final va avea loc un examen. Cine trece testul se alege cu o diplomă de competenţe lingvistice.

 
Get Adobe Flash playerAi imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close