Antena 3 CNN Actualitate Oltenii, scutul şi engleza. Locuitorii din Deveselu învaţă limba lui Obama

Oltenii, scutul şi engleza. Locuitorii din Deveselu învaţă limba lui Obama

Oltenii, scutul şi engleza. Locuitorii din Deveselu învaţă limba lui Obama
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    28 Oct 2011   •   21:38

În capitala militară a Europei, Deveselu, se vorbeşte, de vineri, limba engleză. Locuitorii comunei s-au pus cu burta pe carte pentru întâlnirea de gradul zero cu americanii.

Dacă în trecut oficialii şi oamenii simpli ai comunei aveau nevoie de translatori pentru a se putea înţelege cu delegaţiile de la Washington, de acum nu mai e cazul. Oltenii, în frunte cu primarul, au început cursurile de engleză.

La aflarea veştii că localitatea va deveni gazda scutului, pe străzile din Deveselu a fost revelion. Totuşi, nu a durat foarte mult. Singurele cuvinte pe care oamenii le ştiau în engleză erau, de fapt, în franceză. Aşa că, oamenii s-au apucat de învăţat limba lui Obama.

Circa 40 de oameni au fost prezenţi în clasă, la primul curs. Primarul abia dacă-şi mai încăpea în haine de mândru ce era.

"Este primul pas al acestui mare proiect, scutul antirachetă", a spus primarul Gheorghe Baciu.

Mulţi visează că vor ajunge să lucreze cot la cot cu americanii în viitoare bază militară. Până acolo însă, e cale lungă.

Cursurile vor dura cinci săptămâni, iar la final va avea loc un examen. Cine trece testul se alege cu o diplomă de competenţe lingvistice.

 




×
Subiecte în articol: Deveselu scut antiracheta limba englezã
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close