Antena 3 CNN Actualitate Omar Hayssam a fost adus la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul de înşelăciune şi delapidare

Omar Hayssam a fost adus la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul de înşelăciune şi delapidare

Omar Hayssam a fost adus la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul de înşelăciune şi delapidare
de M.T.    |    20 Aug 2013   •   11:43

Omar Hayssam a fost adus la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru înşelăciune şi delapidare, informează Mediafax.

Sirianul Omar Hayssam a fost adus de trupele speciale cu duba, de la penitenciar, iar la intrarea în sediul DIICOT nu a făcut nicio declaraţie.

Omar Hayssam a fost şi în 2 august la DIICOT, avocatul acestuia declarând atunci că procurorii i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile într-un nou dosar, desprins din cel în care este judecat pentru înşelăciune şi delapidare.

Anchetatorii i-au adus atunci la cunoştinţă lui Omar Hayssam că este urmărit penal pentru spălare de bani, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Avocatul Maria Slăvuică mai arăta că Omar Hayssam nu a dat nicio declaraţie scrisă, a semnat documentul de luare la cunoştinţă a acuzaţiilor şi s-a arătat deschis în colaborarea sa cu organele de anchetă, precizând că procurorii au stabilit ca acesta să fie adus din nou la DIICOT în 20 august.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare. Mai multe imobile, terenuri şi instalaţii industriale, precum şi peste un milion de euro sunt puse sub sechestru de către procurorii DIICOT, în acest dosar.

Omar Hayssam este încarcerat din 15 august la Penitenciarul Mărgineni, fiind atunci transferat de la Penitenciarul Rahova. Acesta este încarcerat în regim de maximă siguranţă.

Sirianul Omar Hayssam a fost adus în ţară după şapte ani de la fuga acestuia din România, fiind predat Poliţiei Române în 19 iulie.

După ce a fost adus în ţară, Omar Hayssam a fost dus într-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Române, pe baza celor trei mandate de executare a pedepselor cu închisoare emise pe numele lui, pentru terorism, bancrută frauduloasă şi înşelăciune.

În 23 iulie, Omar Hayssam a fost dus în Penitenciarul Rahova, unde a stat până în 15 august.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, în lipsă, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu".

Omar Hayssam a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.

În noiembrie 2012, instanţa supremă l-a condamnat definitiv pe Omar Hayssam la 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo", în care a fost acuzat că a înşelat patru firme cu 1,6 milioane de euro, de la care a luat în leasing mai multe utilaje, trimise în Siria şi Egipt la firmele controlate de el.

În dosarul "Foresta Nehoiu", Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de către instanţa supremă, în iunie 2010, la trei ani de închisoare, după ce instanţele inferioare dispuseseră achitarea lui şi a celorlalţi inculpaţi.

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam DIICOT audiere
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close