Antena 3 CNN Actualitate Omar Hayssam, plimbat pe banii noştri. Statul român dă sute de euro lunar pentru aducerea sirianului de la Mărgineni la Bucureşti

Omar Hayssam, plimbat pe banii noştri. Statul român dă sute de euro lunar pentru aducerea sirianului de la Mărgineni la Bucureşti

Omar Hayssam, plimbat pe banii noştri. Statul român dă sute de euro lunar pentru aducerea sirianului de la Mărgineni la Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Aug 2013   •   19:47

Statul român cheltuieşte sute de euro pe lună pentru aducerea lui Omar Hayssam de la Mărgineni la Bucureşti. Prezenţa lui Omar la instanţă este obligatorie la fiecare dosar în care este citat. Două deplasări pe lună costă 350 de euro.

Pentru o singură deplasare la Bucureşti, la Tribunal sau Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ANP-ul şi celelalte instituţii implicate în trasport plătesc aproximativ 250 de euro.

Pentru aducerea unei persoane private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni la Bucureşti sunt necesari aproape 30 de litri de combustibil. Costurile unui transport dus-întors pe această rută se ridică la 300 de lei, doar pentru alimentarea mijlocului de transport. Se mai adaugă diurna personalului din penitenciar, şofer plus cel puţin doi ofiţeri în maşină, dar şi mentenanţa autovehiculelor. Nu trebuie uitaţi nici cei 20 de mascaţi care îl însoţesc permanent. Diurna lor ajunge şi ea la 260 de lei.

Omar are cinci dosare pe rol la Curtea Supremă şi Tribunal şi în alte două cauze este cercetat de DNA şi DIICOT, deci două astfel de deplasări pe lună sunt posibile. Acest lucru ar dubla suma.

Cheltuielile se micşorează dacă Omar este citat la DNA, însă. Aproximativ 150 de euro ar costa o astfel de deplasare de la Penitenciarul de Maximă siguranţă din Mărgineni până la Direcţia Naţională Anticorupţie şi înapoi.

Din 15 august, când a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Mărgineni, Omar Hayssam a fost adus la Bucureşti o singură dată, pe 20 august, când a fost audiat la DIICOT pentru spălare de bani şi înşelăciune. Doar pentru acest transport au fost cheltuiţi peste 50 de euro. La aceste costuri se adaugă din nou şi cele pentru trupele speciale care îl însoţesc, Omar Hayssam fiind condamnat pentru terorism.


Costurile aducerii lui Omar Hayssam la Bucureşti:
- o deplasare de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni - 250 de euro
- ANP - 200 euro
- alte instituţii - 50 euro
- 30 de litri de combustibil - 70 euro
- diurna personalului din penitenciar - 30 euro
- diurna mascaţilor  - 80 euro
- mentenanţa autovehiculelor


×
Subiecte în articol: Omar Hayssam
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close