x close

Omletă-record preparată la Timişoara. Bucătarii au gătit o găigană din o mie de ouă

de N.B.    |    24 Noi 2012   •   22:25
Omletă-record preparată la Timişoara. Bucătarii au gătit o găigană din o mie de ouă 414

O omletă-gigant a fost preparată la Timişoara din o mie de ouă, după o reţetă pe care bucătarii bănăţeni o respectă cu stricteţe de peste trei generaţii.  GĂIGANA, aşa cum se numeşte, merge bine cu răchia de prune şi e nelipsită de la orice masă. Iar acum ar putea intra şi în Cartea Recordurilor.

"Or aprins focul si se apucă să facă o găigană din o mie de ouă! Veniţi şi gustaţi şi, dacă nu muriţi  într-un sfert de ceas, după aia mâncăm şi noi - pănă unde bate în tigaia uriaşă!", striga un bucătar îndemnând oamenii să se apropie de tigaia-gigant.

Pe lângă cele o mie de ouă, în tigaie au intrat alte 50 de kilograme de afumături, 20 de kilograme de ceapa, zece kilograme de ardei şi alte zece de roşii.

Iar dacă reţeta e respectată cu stricteţe, reuşita preparatului e garantată. După trei ore, omleta-gigant a ajusn la publicul adunat şi a trecut prin cea mai dificilă probă, proba gustului.

Bucătarii speră acum ca găigana lor sa intre în Cartea Recordurilor.


Citeşte mai multe despre:

omleta record Timisoara
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati