Antena 3 Actualitate OMORUL nu se mai prescrie. Codul Penal a fost modificat

OMORUL nu se mai prescrie. Codul Penal a fost modificat

21 Feb 2012   •   10:57
OMORUL nu se mai prescrie. Codul Penal a fost modificat
Sursa foto: Foto: Agerpres
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis luni modificarea Codului Penal. Potrivit preşedintelui Comisiei, deputatul Daniel Buda, infracţiunile de omor nu vor mai fi prescrise.

"Am discutat astăzi modificarea Codului penal sub aspectul imprescriptibilităţii infracţiunii de omor. Este o lege foarte importantă şi această lege face ca, practic, toate infracţiunile de omor contra păcii şi omenirii să fie imprescriptibile. Altfel spus, dacă o infracţiune de omor nu a fost urmărită şi judecată într-un termen de timp, înainte vreme răspunderea penală se prescria pentru cel care a săvârşit această faptă. Iată că prin această modificare adusă în şedinţa Comisiei juridice de astăzi, practic, aceste infracţiuni nu se prescriu", a declarat Buda, citat de Mediafax.

Modificarea adusă Codului penal se referă şi la faptele de omor petrecute în timpul Revoluţiei. "Inclusiv faptele de omor petrecute în timpul Revoluţiei vor deveni imprescriptibile", a adăugat Buda.

Această modificare a Codului Penal a fost adoptată de Comisia juridică, după ce discuţiile legate de schimbările legii revoluţionarilor au eşuat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close