OMS: Coronavirusul ar putea să nu fie eradicat

13 Mai 2020   •   22:23
OMS: Coronavirusul ar putea să nu fie eradicat Hepta

Coronavirusul ar putea deveni endemic precum HIV, a prevenit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a avertizat împotriva oricărei încercări de a prezice cât timp va circula şi a solicitat "un efort masiv" pentru a-l contracara, relatează The Guardian.

Expertul în probleme de urgenţă al OMS, Mike Ryan, a afirmat: "Acest virus poate deveni un alt virus endemic în comunităţile noastre şi este posibil să nu mai plece niciodată. Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală. Nu cred că există promisiuni şi nici date. Această boală poate să devină o problemă pe termen lung sau să nu fie". 

El a mai afirmat că majoritate țărilor au un anumit control asupra modului în care se răspândește boala, deşi a însemnat un "efort masiv", chiar în condițiile în care un vaccin va deveni disponibil.

Mai mult de 100 de potenţiale vaccinuri sunt în dezvoltare, inclusiv câteva în studii clinice, dar experţii au subestimat dificultăţile de a găsi vaccinuri care să fie eficiente împotriva coronavirusurilor. 

 

Parteneri
sati
x close