Antena 3 CNN Actualitate OMS, predicții îngrijorătoare: Vârful pandemiei nu a fost atins

OMS, predicții îngrijorătoare: Vârful pandemiei nu a fost atins

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat miercuri că vârful pandemiei nu a fost atins în regiunea Americii Centrale și de Sud. OMS estimează că săptămâna viitoare va fi depășit pragul de 10 milioane de cazuri de Covid-19 în lume.

OMS, predicții îngrijorătoare: Vârful pandemiei nu a fost atins
de Cristina Tudorache    |    24 Iun 2020   •   23:20

"De-a lungul primei luni a acestei epidemii, mai puţin de 10.000 de cazuri au fost semnalate Organizaţiei. În cursul lunii trecute, aproape 4 milioane de cazuri au fost semnalate. ne aşteptăm să atingă 10 milioane de cazuri săptămâna viitoare", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă online. 

Potrivit unui bilanţ citat de AFP din surse oficiale, pandemia de coronavirus a provocat moartea a 477.570 de persoane în lume de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie. 

Peste 9 milioane de cazuri de infectare au fost raportate în 196 de ţări şi teritorii. 

OMS: Vârful pandemiei nu a fost atins în America

Statele Unite rămân în continuare cea mai afectată țară din lume, cu peste 2.400.000 de îmbolnăviri. De la începutul lunii februarie, când au fost înregistrate primele cazuri au fost raportate 121.225 decese. SUA este urmată de Brazilia  (52.645 decese), Regatul Unit (42.927 decese), Italia (34.675 decese) şi de Franţa (29.720 decese).

"Epidemia pe continentul american este foarte intensă, în special în America Centrală şi de Sud. Am constatat o tendinţă continuă şi îngrijorătoare, cu multe ţări care înregistrează creşteri de la 25 la 50% în cursul ultimei săptămâni", a adăugat el. "Din nefericire, pandemia în multe ţări de pe continentul american nu a atins vârful", a declarat Michael Ryan, director pentru probleme de urgenţă sanitară al OMS,  într-o conferinţă de presă.

×
Subiecte în articol: OMS varf pandemie

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close