x close

Omul Elenei Udrea: Dorin Cocoş mi-a cerut 10 milioane de euro şi i-am dat banii. MITA, intermediată de fiul lui Cocoş

de M.Z.    |    05 Dec 2014   •   09:50
Omul Elenei Udrea: Dorin Cocoş mi-a cerut 10 milioane de euro şi i-am dat banii. MITA, intermediată de fiul lui Cocoş Foto: Agerpres
Informaţii incendiare în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica. Stelian Gheorghe recunoaşte că i-ar fi dat lui Dorin Cocoş o mită de 10 milioane de euro.
 
Este vorba de un dosar cu un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro, în care au fost implicate mai multe afaceri cu terenuri retrocedate. 
 
Stelian Gheorghe, cercetat în dosarul fostei şefe DIICOT Alina Bica, le-ar fi declarat procurorilor DNA în urmă cu ceva timp că în 2010 a cumpărat nişte drepturi litigioase pentru un teren de la o persoană, în zona Plumbuita.
 
Apoi, a spus Stelian Gheorghe, a discutat cu Dorin Cocoş despre posibilitatea obţinerii de la ANRP a unei despăgubiri constând în acţiuni la Fondul Proprietatea.
 
De asemenea, tot Stelian a spus că fiul lui Dorin Cocoş ar fi intermediat acţiunea.

Stelian Gheorghe susţine că Dorin Cocoş a garantat că toul va fi bine şi, astfel dosarul a fost trimis şi validat de ANRP.
 
În acest moment, Cocoş este arestat într-un alt dosar, Microsoft, iar acum, el, cel mai probabil, va fi audiat de procurori şi în acest dosar provind retrocedările.
 
Având în vedere declaraţia lui Stelian Gheorghe, cum că i-ar fi dat 10 milioane de euro lui Dorin Cocoş, şi acesta chiar i-ar fi cerut după ce a intervenit pe lângă nişte factori decizionali de la ANRP, cel mai probabil va fi şi el audiat.
 
Gheorghe a mai spus că fiul lui Cocoş, Alin, i-ar fi cerut şi i-ar fi propus să gestioneze 25% din drepturi către alte trei persoane pentru suma de 10 milioane de euro, deci, practic, Alin Cocoş a fost intermediarul între Dorin Cocoş şi Stelian Gheorghe privind suma menţionată.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumpărat Elena Udrea, în 2006, un teren în zona Floreasca din Bucureşti, pentru a construi locuinţe. Totodată, Udrea a mai cumpărat un teren pe malul lacului Griviţa, tot pentru un proiect imobiliar, după ce a făcut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavând succes, Udrea a vândut terenul şi creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.


Referatul procurorilor. Gheorghe Stelian: Cocoş a primit şpagă de 10 milioane de euro
 
"Dorin Cocoş, deşi nu avusesem stabilită o înţelegere prealabilă, mi-a cerut 10.000.000 euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului meu. Cu toate acestea, Dorin Cocoş nu a menţionat numele persoanei la care urma să intervină pentru soluţionarea dosarului. (...) I-am remis lui Dorin Cocoş în mai multe tranşe suma de aproximativ 10.000.000 euro, conform înţelegerii avute. Tot după soluţionarea dosarului, în anturajul lui Dorin Cocoş, l-a întâlnit pe Diacomantu Sergiu, vicepreşedinte ANRP, dspre care am înţeles că era persoana la care a intervenit Dorin Cocoş", se arată în referatul procurorilor.
 
"Alin Cocoş mi-a propus să cesionez 25% din drepturi lui Gheorghe Gabriel, Andrici Adrian şi Vişoiu Gabriel pentru suma de 10.000.000 euro, fapte care s-au şi realizat", potrivit documentului amintit. 

Citeşte mai multe despre:

Gheorghe Stelian Dorin Cocos Alina Bica Alin Cocos
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati