Antena 3 CNN Actualitate Avertisment de la ONU: Cumpărăturile în exces ar putea declanşa o criză. Staţi acasă"  

Avertisment de la ONU: Cumpărăturile în exces ar putea declanşa o criză. Staţi acasă"  

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU, dar şi specialişti din domeniul agriculturii avertizează că achiziţiile exagerate de alimente pot provoca o criză de alimente. Avertismentul vine după ce, în unele ţări, oamenii au luat cu asalt magazinele pe fondul pandemiei de coronavirus, anunță MEDIAFAX.

Avertisment de la ONU: Cumpărăturile în exces ar putea declanşa o criză. Staţi acasă"  
21 Mar 2020   •   11:09

Avertismentul vine în contextul în care cetăţenii, în special din ţările dezvoltate, au luat cu asalt magazinele pentru a face provizii de alimente în eventualitatea în care vor fi nevoiţi să se izoleze.

Achiziţiile exagerate de alimente din această perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus, ar putea duce la o criză a aprovizionării cu alimente şi la creşteri de preţuri, apreciază Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU,  potrivit Reuters.
„Nu este nevoie decât ca importatorii mari, precum guvernele, să intre în panică şi să înceapă să cumpere masiv pentru a crea o criză”, a declarat Abdolreza Abbassian, economistul-şef al FAO.

„Nu este o problemă de aprovizionare, dar este o schimbare de comportament în ceea ce priveşte securitatea alimentară”, a spus el. „Ce se întâmplă dacă cumpărătorii cred că nu pot primi transporturile de grâu sau orez în mai sau iunie? Acest lucru ar putea duce la o criză a aprovizionării cu alimente la nivel global”, a adăugat oficialul.
 

×
Subiecte în articol: criză de alimente pandemie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close