Antena 3 CNN Actualitate Opaina: "Surprizele" vor fi mari. RADET a primit subvenţii de peste 2 miliarde de euro în ultimii 10 ani

Opaina: "Surprizele" vor fi mari. RADET a primit subvenţii de peste 2 miliarde de euro în ultimii 10 ani

Opaina: "Surprizele" vor fi mari. RADET a primit subvenţii de peste 2 miliarde de euro în ultimii 10 ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mar 2013   •   10:02

Fostul director general al RADET, Radu Opaina, a declarat, vineri, că "surprizele" privind ancheta demarată în legătură cu prejudicierea RADET vor fi mari şi că fraudele sunt mult mai importante, amintind de numeroasele sesizări pe care acesta le-a făcut în urmă cu zece ani, pe când era directorul companiei.

"Am făcut mai multe sesizări, în urma cu 10 ani, pe vremea când eram director general la RADET. A deranjat şi am fost obligat să demisionez pentru că nu acceptam acest sistem", a declarat Radu Opaina pentru Antena 3, subliniind că este vorba despre sistemul care gestiona termoficarea în Bucureşti, şi anume Primăria Capitalei, care îl avea în frunte, în 2003, pe Traian Băsescu, şi cel al politicii din Bucureşti de la acea vreme.

"Din 2003 până în 2013, preţul la agentul termic a crescut de 3 ori, adică cu 300%, din cauza găurilor din sistem, nu a performanţei", a mai adăugat Radu Opaina.

În plus, Opaina a precizat că RADET a primit subvenţii de peste 2 miliarde de euro în ultimii 10 ani. El a mai precizat că în 2003, când era director, compania avea contract cu 100 de firme. Deşi ar fi încercat să reformeze compania, Opania nu a primit suport de la aurităţi, nici măcar Traian Băseascu, primarul General al Capitalei de atunci.

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au percheziţionat, vineri dimineaţă, sediul RADET, precum şi 38 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi judeţul Giurgiu. Conducerea instituţiei este suspectată că ar fi prejudiciat compania prin acordare ilegală a unor contracte de achiziţii publice.

×
Subiecte în articol: RADET agent termic
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close