Antena 3 CNN Actualitate Operații amânate din cauza dezinfectantului de la Hexi Pharma. Manager spital: ”E cel mai mizerabil lucru care mi s-a întâmplat”

Operații amânate din cauza dezinfectantului de la Hexi Pharma. Manager spital: ”E cel mai mizerabil lucru care mi s-a întâmplat”

Operații amânate din cauza dezinfectantului de la Hexi Pharma. Manager spital: ”E cel mai mizerabil lucru care mi s-a întâmplat”
Sursa foto: Foto pixabay.com
11 Mai 2016   •   12:32

De teamă că vieţile pacienţilor sunt puse în pericol, operaţiile au fost amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, până la dotarea cu noi substanțe dezinfectante.

Între timp, medicii au împrumutat de la Spitalul din Târgu Mureş câţiva litri de betadină şi vor opera doar urgenţele, până când va fi reluată activitatea normală. Mai mult, conducerea spitalului este hotărâtă să dea în judecată firma Hexi Pharma dacă patronii vor fi găsiţi vinovaţi de neglijenţă criminală.

”Daca într-adevăr acești produși au fost falsificați este cel mai mizerabil lucru care mi s-a întâmplat în viata asta, dar noi îi vom da în judecată”, a spus Nicoleta Cosarca, managerul spitalului.

Din cinci analize făcute în laboratorul din spital, una a ieşit neconformă. Este vorba despre săpunul lichid pe care îl folosea personalul medical chiar în blocul operator. De menţionat este că aceşti dezinfectanţi se foloseau la spitalul din Alba Iulia în ultimii 10 ani.

 

×
Subiecte în articol: operatii spital
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close