Antena 3 CNN Actualitate Operațiune ca în filme a ofițerilor DIICOT: Traficanți de migranți blocați în trafic!

Operațiune ca în filme a ofițerilor DIICOT: Traficanți de migranți blocați în trafic!

Trei tineri care făceau trafic cu migranți au fost prinși în flagrant, miercuri, de polițiștii de la Crimă Organizată, în localitatea Jena de lângă Lugoj. Aceștia se aflau în 2 mașini și au fost blocați în trafic de agenți ai DIICOT, Poliție și Jandarmerie. Într-una din mașini, oamenii legii au descoperi 18 migranți din Siria.

Operațiune ca în filme a ofițerilor DIICOT: Traficanți de migranți blocați în trafic!
Sursa foto: DIICOT
de Mia Lungu    |    11 Noi 2020   •   22:30

În cursul zilei de astăzi, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui număr de 3 suspecți, în timp ce transportau migranți, arată un comunicat transmis de DIICOT miercuri.

Bărbații, care se aflau în două mașini, au fost blocați în trafic. Într-una dintre mașini, un microbuz, oamenii legii au descoperit 18 migranți de origine siriană. Cealaltă mașină blocată in trafic era dotată cu stație de emisie recepție și avea rol de antemergator, relatează presa locală.

"La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.", se mai arata in comunicatul DIICOT

La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș, Arad, Hunedoara și Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În cauză s-a reținut faptul că, gruparea infracțională a desfășurat activități în scopul racolării, călăuzirii, transportării, transferării și adăpostirii migranților, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Serbia și Ungaria(15 transporturi). 
În fapt, din probatoriul administrat a rezultat că, începând cu luna februarie 2020, grupul infracțional organizat a racolat migranți, respectiv cetățeni care doresc să părăsească țările de origine, pe care i-a transportat ilegal prin România către state din nord - vestul Europei.
Membrii grupării care acționau pe teritoriul României fac parte dintr-o grupare infracțională internațională organizată pe teritoriul mai multor țări aflate pe traseul migraționist, respectiv Siria - Irak - Turcia - Bulgaria - Serbia - România - Ungaria - state din spaţiul Schengen (Austria, Germania).
Grupul infracțional a racolat migranți din țările de origine (Irak, Siria, Turcia etc.) și i-a trecut ilegal frontiera de stat a Serbiei cu România.
În România, migranții au fost preluați din apropierea graniței și transportați cu ajutorul unor autocamioane sau alte autovehicule până la granița cu Ungaria, unde fie treceau fraudulos frontiera de stat pe jos, fiind așteptați pe teritoriul Ungariei de către membrii grupării, fie ar fi fost trecuți frontiera de stat în autocamioane. 
Ulterior, aceștia au fost preluați din apropierea frontierei cu Ungaria și transportați până în tările de destinație - Austria, Germania, etc. 
Migranții sau familiile acestora, aflate deja în țări din vestul Europei, au plătit membrilor grupării sume cuprinse între 1.500 și 5.000 de euro pentru fiecare persoană.

O operaţiune de amploare a Poliției și DIICOT, desfășurată miercuri dimineața, a cuprins 386 de percheziții în 28 de județe şi în Capitală. Au fost vizaţi mai mulți capi din lumea interlopă.

Mai multe grupări de cămătari, precum și unele care se ocupă cu șantajul, cu evaziunea fiscală, dar și hackerii și cotrabandiștii au fost ținta acestui tur de forță al procurorilor și polițiștilor. 

Acțiunile s-au derulat concomitent pe raza județelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti.

×
Subiecte în articol: operatiune DIICOT traficanti migranti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close