Antena 3 CNN Actualitate Operațiune de salvare la Mangalia: Un cunoscut sportiv a fost recuperat din largul Mării Negre

Operațiune de salvare la Mangalia: Un cunoscut sportiv a fost recuperat din largul Mării Negre

Operațiune contra cronometru pe Marea Neagră pentru autoritățile din România.

de Cătălina Buzoianu    |    21 Iul 2023   •   11:50

Alex Dumbravă, românul de record mondial care a traversat Marea Neagră într-o barcă cu vâsle a fost nevoit să ceară ajutor disperat din cauza faptului că nu mai putea ajunge la mal.

Alex se afla la 70 de mile marine, adică 160 de kilometri în larg când a dat alarma, iar salvatorii s-au dus după el.

Sportivul fost recuperat, iar barca a fost luată la remorcă.

A fost găsit de Agenția Română de Salvare într-o stare stabilă, dar epuizat și deshidratat.

Citește și”Respect! Dumnezeu te va răsplăti” El este Marius, polițistul care a salvat viața unui bărbat implicat într-un accident rutier grav

Salvatorii se întorc spre Portul Mangalia, acolo unde o echipă de medici îi va acorda lui Alex îngrijirile medicale necesare.

Inițial, el a cerut ajutorul autorităților din Turcia ca să fie salvat, atât el cât și barca, însă cei de acolo i-au spus că îl pot salva decât pe el.

Același răspuns l-a primit și din partea autorităților bulgare.

În tot acest timp, el a continuat să se întoarcă către România, iar în momentul în care au putut să-i acorde ajutor, autoritățile române au trimis după el o ambarcațiunea, iar aceasta l-au luat și pe el, dar și barca la care ține atât de mult, cu ajutorul căreia a traversat Atlanticul.

"SAR MAIA a pornit într-o operațiune de salvare a vieții omenești pe mare

Echipajul SAR MAIA, compus din comandantul navei, Roșu Alexandru, Dima Cosmin- ofițer punte, Miu Cristian- ofițer mecanic și Șes Florin-timonier, sunt cei care au preluat în această dimineață, bărbatul din largul Marii Negre, în jurul orei 7:00.

SAR MAIA s-a deplasat pentru salvarea acestei persoane, în cursul nopții, ora 01:08, cu o viteza de 20-22Noduri/oră, l-au preluat in jurul orei 07:00 și se întorc cu o viteza de 11noduri/oră, deoarece tractează și ambarcațiunea bărbatului.

Starea bărbatului este în acest moment una bună, nu necesită asistență medicală.

MRCC este în contact radio direct cu nava MAIA. Situația este sub control. Ora estimată pentru întoarcerea echipajului este 13:30", potrivit Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Constanța.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close