Antena 3 CNN Actualitate Operaţiunea de evacuare a cetăţenilor români din Libia s-a încheiat

Operaţiunea de evacuare a cetăţenilor români din Libia s-a încheiat

Operaţiunea de evacuare a cetăţenilor români din Libia s-a încheiat
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Mar 2011   •   20:59

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat acţiunea de evacuare a ultimilor cetăţeni români din Libia care au solicitat sprijinul autorităţilor române, conform Agerpres.

Operaţiunea a început la 21 februarie, România oferind permanent asistenţă şi facilităţi tehnice şi pentru evacuarea altor cetăţeni, preponderent din statele membre UE.

Ultimul grup evacuat este format din 76 de persoane - 43 de cetăţeni români şi 33 de persoane având cetăţenie bulgară, daneză, canadiană, ucraineană, germană, alte naţionalităţi - şi a părăsit aeroportul din Tripoli marţi seară.

Numărul cetăţenilor români care au primit sprijin consular şi logistic pentru a putea părăsi Libia în condiţii de siguranţă deplină a ajuns astfel la 700.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă tuturor cetăţenilor români care se mai află în Libia să părăsească această ţară.

În continuare, în cadrul Departamentului Consular funcţionează, în regim permanent, celula de criză, cetăţenii românii având posibilitatea contactării 24/24 linia telefonică +4021.319.21.37.

×
Subiecte în articol: MAE evacuare operatiune Libia cetateni romani
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close