Antena 3 CNN Actualitate Operaţiunea ?Ferentari 2010?: trei grupări de trafic de droguri, anihilate de poliţişti

Operaţiunea ?Ferentari 2010?: trei grupări de trafic de droguri, anihilate de poliţişti

Operaţiunea ?Ferentari 2010?: trei grupări de trafic de droguri, anihilate de poliţişti
Sursa foto: Politstii au pris trei grupari care traficau droguri in Ferentari
20 Mai 2010   •   15:01

Trei grupări infracţionale suspectate de trafic de droguri au fost destructurate de către poliţiştii de la crimă organizată, în sectoarele 4 şi 5 din Capitală, după cum arată un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), remis către Antena3.ro. Poliţiştii estimează că în utimii trei ani grupările au procurat şi distribuit în Bucureşti zeci de kilograme de heroină şi zeci de mii de comprimate cu conţinut stupefiant, de pe urma cărora au obţinut beneficii importante.

Timp de aproximativ cinci luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti ? Serviciul Antidrog (BCCO), au desfăşurat investigaţii pentru probarea activităţii infracţionale a 10 persoane din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 23 şi 70 de ani, suspectate că distribuiau heroină şi metadonă, pe raza sectoarelor 5 şi 4 din Capitală.

?Operaţiunea a fost finalizată în dimineaţa zilei de miercuri, 19 mai 2010, cînd, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Bucureşti, poliţiştii antidrog, cu sprijinul luptătorilor S.I.I.A.S. au efectuat opt percheziţii, în sectoarele 5 şi 4 din Capitală, la domiciliile şi reşedinţele suspecţilor?, precizează pentru Antena3.ro Raluca Seucan, purtător de cuvânt al Biroului de presă din IGPR.

La percheziţii şi în cadrul investigaţiilor poliţiştii au descoperit şi ridicat pentru cercetări aproximativ 20 de grame de heroină, 292 de comprimate de metadonă, 52 de comprimate de revia, 15 comprimate de suboxonă, 22 de telefoane mobile, bani şi materiale folosite la porţionarea, ambalarea şi consumul drogurilor.

?Cei în cauză au fost conduşi pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, iar procurorul de caz urmează să se pronunţe în legătură cu emiterea ordonanţelor de reţinere şi efectuarea demersurilor către Tribunalul Bucureşti în vederea luării măsurilor preventive, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infractional organizat?, explică Seucan pentru Antena3.ro.

Persoanele cercetate fac parte din clanurile cunoscute cu numele de ?Toboşarii?, ?Groparii? şi ?Pipina? şi poliţiştii estimează că în utimii trei ani au procurat şi distribuit în sectoarele 5 şi 4 din Capitală zeci de kilograme de heroină şi zeci de mii de comprimate cu conţinut stupefiant, de pe urma cărora au obţinut beneficii importante.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti- Serviciul Antidrog, continuă activitătile specifice în cauză.
Antena3.ro


×
Subiecte în articol: droguri Ferentari trafic politisti
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close