Antena 3 CNN Actualitate Opinie, de Ionela Lucan. "Pute. A bucată eșuată de societate, limitată, reală, vie, parte și printre noi. A oameni care nu au înțeles nimic"

Opinie, de Ionela Lucan. "Pute. A bucată eșuată de societate, limitată, reală, vie, parte și printre noi. A oameni care nu au înțeles nimic"

Opinie, de Ionela Lucan. "Pute. A bucată eșuată de societate, limitată, reală, vie, parte și printre noi. A oameni care nu au înțeles nimic"
de Ionela Lucan    |    21 Feb 2019   •   13:38

Pute. Pute ingrozitor si asa pute aproape de fiecare data in salile astea de judecata. E un miros intepator amestecat, de trup nespalat pe dinafara si imputit pe interior si murdarie de tipologie umana. In boxa sunt sase. Unul dintre ei e brazdat de cicatrice pe chelie. Linii de piele batatorita, intarita, prin care nu mai creste par de mult...ca si cum cineva le-a crestat pe crestetul lui cu sete, ca atunci cand crestezi cu barda o capatana de varza verde.

Langa el, tricoul alb al celuilalt arestat , mulat pe bicepsii trasati la bara din celula , intre paturi, contrasteaza puternic cu barbita liniara, curatata proaspat inainte de urcarea in duba, tot la oglinda din celula. Pe semne crede ca e frumos si ca, intr o zi, barba aceea liniara o sa l scoata dintr o belea serioasa. Poate chiar azi, poate chiar judecatoarea asta....

Ochii le umbla in cap ca niste margele aruncate pe masa . Dupa judecatoare, o masoara cu privirea pe avocata din oficiu. Are dres mov si botine cu platforma si e un pic ravasita asa, ca o incearca usor o raceala. "Poate ea... poate ma scapa ea. Nu e rea. Merge. Hai ca ma scapa asta..." isi trage maneca in jos peste degete , in acord cu vorbele avocatei lui din oficiu, potrivit carora " inculpatul regreta. Tentativa de omor s a produs pe fondul consumului de alcool. N-a vrut. Dar lasa la aprecierea dumneavoastra..."

Pe masura ce trec orele , cauzele, concluziile, pute tot mai tare. A instinct primitiv si a oameni care traiesc ca sa manance, sa bea si sa f...a ceva. A bucata esuata de societate, limitata, reala, vie, parte si printre noi. A oameni care nu au inteles nimic. Pentru care viata inseamna o vanatoare constanta pentru supravietuire. Care nu vad nimic dincolo de limita inferioara a existentei. Care habar n au de ce au venit aici si ce rahat inseamna ei , ca oameni. Care ar da in cap fara niciun regret pentru o felie de paine, pentru necunostinta din capul lor, pentru ignoranta in care s-au inglodat. Pentru ei, e usor. E ca atunci cand esti mort. Ei nu-si dau seama, e greu doar pentru ceilalti....

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close