Antena 3 CNN Actualitate Opoziţia îi cere ministrului Funeriu dezvăluirea criteriilor de clasificare a universităţilor

Opoziţia îi cere ministrului Funeriu dezvăluirea criteriilor de clasificare a universităţilor

Opoziţia îi cere ministrului Funeriu dezvăluirea criteriilor de clasificare a universităţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Oct 2011   •   19:21

Opoziţia cere ministrului Educaţie, Daniel Funeriu, să spună clar după ce criterii au fost clasificate universităţile. Instituţiile de învăţământ superior vor primi bani de la buget în funcţie de această clasificare şi există suspiciuni că ar putea fi vorba şi de criterii politice, nu doar de performanţă.

"Clasificarea universităţilor permite o finanţare a performanţelor pe criterii obiective. Este de natură a recredibiliza învăţământul românesc faţă de partenerii noştri din Uniunea Europeană", a declarat ministrul Daniel Funeriu.

Potrivit evaluării Ministerului, cele mai puţin performante universităţi din ţară sunt Hyperion şi Spiru Haret, ambele private.

La polul opus, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, alături de Universitatea din Bucureşti sau Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi sunt cotate cel mai bine şi excelează la discplinele matematică, informatică, chimie sau fizică.

De asemenea, Universitatea Politehnică deţine supremaţia în toate secţiile de inginerie pe care le pune la dispoziţia studenţilor.

Ministrul Funeriu a anunţat clasificarea celor mai bune universităţi acreditate din România. Această listă a fost postată pe site-ul Ministerului Educaţiei - edu.ro - şi clasifică universităţile pe 60 de domenii de studiu, împărţite în cinci categorii (de la A până la E).

Programele educaţionale care intră în categoria A sunt cele mai bune, iar cele care intră în categoria E sunt cele mai puţin performante.

Vezi aici lista celor mai bune facultăţi.

Luni a început noul an universitar, cu mult mai puţin studenţi, din cauza dezatrului de la bacalaureat. Cei care au avut norocul să ia bacul şi să intre şi la facultate trebuie să fie foarte atenţi la noile reguli din învăţământul universitar.

×
Subiecte în articol: Daniel Funeriu criterii bani opozitie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close