Antena 3 CNN Actualitate Oprea: Peste 12.000 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru asigurarea liniştii publice

Oprea: Peste 12.000 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru asigurarea liniştii publice

Oprea: Peste 12.000 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru asigurarea liniştii publice
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Oct 2014   •   16:15
Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost dispuse mai multe măsuri pentru a evita posibilele incidente, asemănătoare celor de anul trecut. 
 
"Am dispus mai multe măsuri speciale pentru limitarea formelor de violenţă care ar putea să apară între suporteri. Aşa cum aţi constatat, dispozitivul de ordine publică a fost dimensionat la un nivel care să descurajeze şi să prevină apariţia actelor de violenţă. Peste 12.000 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră sunt angrenaţi în această misiune, care se va încheia în momentul în care suporterii unguri vor ajunge acasă, la fel ca şi cei români. De această dată am decis ca trenul cu suporteri unguri să nu staţioneze în staţii, pentru a nu exista incidente. În fiecare staţie au fost mobilizate dispozitive importante. Pe întreg traseul am mobilizat 1.500 de jandarmi şi peste 4.500 de poliţişti. Am decis ca punctul de oprire în Bucureşti să fie staţia Băneasa, unde nu există trafic, pentru a evita orice incident. La sosire am organizat preluarea acestora. O altă decizie a fost aceeea de a asigura transportul organizat al suporterilor unguri, direct la stadion, într-o zonă specială. Anul trecut au existat incidente violente în zona Centrului Vechi al Capitalei, pe fondul consumului exagerat de alcool. De altfel, peste tot în Europa, la meciuri asemănătoare, suporterii sunt conduşi direct la stadion. Am separat traseele de acces pentru suporterii români şi pentru cei unguri. Am dispus să existe şi o componentă aeriană de supraveghere. Un elicopter al MAI va supraveghea din aer desfăşurarea acestei misiuni. A fost activat centrul operaţional de comandă, de unde se poate observa misiunea."
 
De asemenea, ministrul a explicat că 1.200 de suporteri au ales să vină în Bucureşti cu maşinile personale şi, chiar dacă au existat câteva incidente minore, nu au fost probleme. 
 
"Din informaţiile noastre, peste 1.200 de suporteri unguri au ales să vină cu maşinile personale în Bucureşti. Au existat câteva incidente minore, sancţionate pe măsură."
 
Ministrul a adăugat că peste 12.000 de jandarmi şi poliţişti asigură paza şi protecţia în această seară şi a făcut un apel la cetăţeni să respecte indicaţiile forţelor de ordine.
 
"Până în acest moment apreciez că cei peste 12.000 de poliţişti şi jandarmi şi-au făcut datoria şi acelaşi lucru îl cer şi în continuare. Pentru că mai sunt câteva ore până la începerea meciului, vreau să asigur cetăţenii Capitalei că principalul nostru obiectiv este a elimina orice risc de declanşare a vreunui incident. Rog cetăţenii să respecte indicaţiile forţelor de ordine. Am convingerea că lucrurile vor funcţiona aşa cum trebuie. Recomand galeriilor de suporteri să rămână în limitele legale, să nu afecteze desfăşurarea acestui eveniment sportiv."

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close