Antena 3 CNN Actualitate Oprea: Preşedintele Băsescu nu a emis niciun decret pentru desemnarea lui Duţă la CNAS

Oprea: Preşedintele Băsescu nu a emis niciun decret pentru desemnarea lui Duţă la CNAS

Oprea: Preşedintele Băsescu nu a emis niciun decret pentru desemnarea lui Duţă la CNAS
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iun 2013   •   16:31

Preşedintele Traian Băsescu nu a emis până în acest moment niciun decret prezidenţial pentru desemnarea membrului în Consiliul de Administraţie al CNAS care ar urma să o înlocuiască pe Monica Pop, a precizat, duminică, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

''Menţionăm că preşedintele României numeşte un reprezentant ca membru în Consiliul de Administraţie al CNAS prin decret prezidenţial, conform articolului 94, litera (c) şi articolului 100, alineatul 1 din Constituţia României, respectiv, articolului 273, alineatul 3 şi articolului 276 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii'', se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al şefului statului, consilierul prezidenţial Virgil Păunescu, şeful Departamentului de Sănătate Publică din Administraţia Prezidenţială, nu şi-a înaintat demisia din funcţie şi nici nu i-a fost solicitat acest lucru.

Preşedinţia anunţă că a făcut aceste precizări în urma informaţiilor vehiculate cu privire la nominalizarea reprezentantului preşedintelui Traian Băsescu, în Consiliul de Administraţie al CNAS, şi la o eventuală demisie a consilierului prezidenţial Virgil Păunescu.

Fostul preşedinte al CNAS, dr. Lucian Duţă, declara miercuri că a acceptat nominalizarea din partea Administraţiei Prezidenţiale de a face parte din CA al CNAS
.

Lucian Duţă revine în fruntea Casei Naţionale de Sănătate, după ce a fost propulsat din nou în conducerea CNAS de preşedintele Traian Băsescu. 

 
Preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat pe Lucian Duţă pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, instituţie pe care a condus-o până în mai 2012, atunci când a demisionat. Duţă a plecat de la şefia Casei în plin scandal al lipsei citostaticelor.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) consideră că numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei este "o gafă" a Administraţiei Prezidenţiale, "specifică organizaţiilor mafiote", şi ameninţă că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.  

Într-un comunicat transmis joi de Guvern se arată că, în urma situaţiei create prin desemnarea lui Lucian Duţă în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prim-ministrul Victor Ponta a avut o discuţie, joi, la sediul Guvernului, cu preşedintele CNAS, Doru Bădescu, considerând că limbajul folosit în comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit

El i-a cerut preşedintelui Doru Badescu să îşi exprime regretul pentru acest ton şi pe viitor să folosească un limbaj instituţional adecvat.
 
Cum comentează Lucian Duţă revenirea sa în fruntea Casei de Sănătate

Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL sector 1.





×
Subiecte în articol: Lucian Duta bogdan oprea
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close