Antena 3 CNN Actualitate Oprea: Preşedintele nu a solicitat Guvernului avion gratuit pentru Cioabă

Oprea: Preşedintele nu a solicitat Guvernului avion gratuit pentru Cioabă

Oprea: Preşedintele nu a solicitat Guvernului avion gratuit pentru Cioabă
de M.T.    |    19 Aug 2013   •   12:08

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, a declarat că „este o mare minciună" afirmaţia că preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului un avion gratuit pentru aducerea în ţară a lui Florin Cioabă, decedat în Turcia.

„Este o mare minciună afirmaţia că domnul preşedinte Traian Băsescu a cerut Guvernului un avion gratuit pentru aducerea în ţară a domnului Florin Cioabă", a declarat Oprea, pentru Mediafax.

Premierul Victor Ponta a spus, duminică seară, că preşedintele Traian Băsescu l-a sunat pe ministrul de Interne, Radu Stroe, şi „i-a cerut să intre în acea procedură...".

„Eu am spus: nu sunt de acord să folosim avionul SMURD decât pentru cazuri speciale. Dacă familia suportă costurile, atunci sunt de acord. Fiecare viaţă e importantă, dar atunci când eşti în poziţia de a avea anumite resurse materiale, încerci să le drămuieşti cu răspundere şi bun simţ, nu pentru că sună preşedintele", a declarat premierul.

Ponta a mai spus că, la nivel public, preşedintele sau premierul intervin atunci când este vorba de o situaţie cu totul şi cu totul excepţională.

„Fiecare îşi alege prietenii, eu nu judec pe nimeni, nici măcar pe domnul Băsescu, de ce prieteni are, mai ales dacă faci lucrul ăsta la nivel privat. Până la urmă, la nivel privat fiecare dintre noi îşi alege cunoscuţii, prietenii... La nivel public, un preşedinte, ca şi un prim-ministru, intervine public când este vorba de o situaţie cu totul şi cu totul excepţională, cum a fost cea din Muntenegru, o catastrofă. Atunci, preşedintele nu a fost interesat, nu cred că l-aţi văzut să sune pe cineva, să întrebe câţi oameni au murit", a spus Ponta.

Totodată, premierul a adăugat că, în opinia sa, doar preşedintele Traian Băsescu „speculează electoral şi politic" moartea cuiva.

Premierul Victor Ponta a spus, duminică seară, că familia lui Florin Cioabă va fi ajutată în măsura prevăzută de lege pentru orice cetăţean român.

×
Subiecte în articol: bogdan oprea Victor Ponta Regele Cioaba
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close