Antena 3 Actualitate Oprea: Ruşine celor care vor voturi pe spinarea militarilor! Vezi situaţia recalculării pensiilor

Oprea: Ruşine celor care vor voturi pe spinarea militarilor! Vezi situaţia recalculării pensiilor

19 Ian 2011   •   13:48
Oprea: Ruşine celor care vor voturi pe spinarea militarilor! Vezi situaţia recalculării pensiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că procesul de recalculare este folosit în bătălia politică şi că celor care fac acest lucru ar trebui "să le fie ruşine". Ministrul a ţinut să anunţe oficial că, începând de astăzi, pe site-ul MApN vor putea fi găsite toate pensiile rezultate în urma procesului de recalculare, însă fără numele beneficiarilor.

"Am asistat în ultimele zile la un atac sistematic la adresa Ministerului Apărării. (...) Sunt ahtiaţi după procente în sondaje şi vor să dezinformeze opinia publică", a declarat Gabriel Oprea.

Ministrul susţine că cei care se ocupă de recalcularea pensiilor "nu fac decât să aplice legea" şi că "nu sunt obligaţi să suporte injuriile unora care nu stiu ce înseamnă armata".

"Cine vrea cu orice preţ să lansesze atacuri politice, să mă atace pe mine, dar să nu îi mai atace pe militari", a spus Oprea, adăugând că cei care desfăşoară acest "linşaj mediatic" sunt politicienii care "vor să câştige voturi pe spinarea militarilor".

"Le pasă mai mult de blana ursului din pădure pe care nu ştiu să o împartă. Să le fie ruşine pentru tot ceea ce fac şi sper să primească din partea acestei ţări exact ceea ce merită", a mai spus ministrul.

Oprea: Să le fie ruşine celor care duc acest linşaj mediatic


Oficialii MApN au decis recent să facă publice tabelele cu datele pentru peste 20.000 de dosare procesate de recalculare a pensiei, pe baza adeverinţelor de venit. Ca să păstreze confidenţialitatea, numele beneficiarilor nu au fost făcute publice.

Vezi aici situaţia recalculării pensiilor militare până la 18 ianuarie

Recalcularea pensiilor militarilor a declanşat un scandal imens după ce foştii lucrători din armată s-au trezit cu veniturile diminuate. Şeful statului şi premierul susţin că pensiile militare nu scad în urma recalculării, ba chiar cresc în unele cazuri. 

Conform informaţiilor postate miercuri pe site-ul MApN, din totalul celor 25.798 de dosare procesate până în prezent, 3.272 se referă la pensionarii militari cu carieră militară completă şi 22.526 se referă la pensionarii militari cu carieră incompletă. În peste 7.000 de cazuri, pensia scade în urma recalculării. Dintre acestea, peste 4.000 erau sub 3.000 de lei.


Oprea, despre situaţia recalculării pensiilor militare


În finalul conferinţei de presă, ministrul Gabriel Oprea a ţinut să le mulţumească atât premierului Emil Boc cât şi preşedintelui Traian Băsescu pentru sprijinul acordat în această problemă.

"Dacă aş fi fost în locul premierului, nu ştiu cum aş fi reacţionat faţă de un ministru încăpăţânat şi inflexibi", a spus ministrul.

Oprea, despre Boc şi Băsescu


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close