Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Bucureştenii ar putea avea facturi duble la întreţinere, în această iarnă

Oprescu: Bucureştenii ar putea avea facturi duble la întreţinere, în această iarnă

Oprescu: Bucureştenii ar putea avea facturi duble la întreţinere, în această iarnă
Sursa foto: Foto: ftr.ro
de M.Z.    |    01 Sep 2011   •   14:46

Vin vremuri grele pentru locuitorii Capitalei. Bucureştenii ar putea plăti facturi duble pentru căldură la iarnă, a anunţat primarul general, Sorin Oprescu. Primăria nu are bani să acopere scumpirea provocată de decizia Guvernului de a elimina subvenţiile pentru căldură. Chiar dacă instituţia condusă de Oprescu va subvenţiona o parte din încălzire, oamenii tot vor simţi la buzunar lipsa ajutorului dat de Executiv până acum.

"Mi-e teamă că preţul la încălzire se poate dubla. Dăm bani, dar Primăria singură nu poate acoperi gaura lăsată de Guvern, vom subvenţiona în continuare, vom da ajutoare pentru cei cu venituri foarte mici, dar majoritatea bucureştenilor va suferi o creştere destul de mare la factură", a declarat prinarul general Sorin Oprescu.

De la stat nu mai primesc ajutor decât cei cu venituri mai mici de 786 de lei pe membru de familie.

Edilul Capitalei a anunţat că municipalitatea va creşte subvenţiile la căldură cu 25 de milioane de euro faţă de anul trecut, chiar cu costul renunţării la unele investiţii.

Cei care ocupă funcţii de conducere în aparatul administrativ ar putea avea parte de o surpriză nu tocmai plăcută din partea Primăriei. Primarul general spune că a cerut de la ANAF în urmă cu o jumătate de an listele cu veniturile bucureştenilor, dar acestea nu le-au parvenit încă.

Până atunci, bucureştenii vor plăti în medie 350 de lei pe lună pentru încălzire. O familie care locuieşte la două camere va plăti aproximativ 300 de lei pe lună pentru încălzire. La trei camere, tarifele vor creşte până la 350 de lei, iar pentru patru camere, proprietarii vor scoate din buzunar peste 400 de lei.

Şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au reacţionat. Ei sunt foarte nemulţumiţi şi spun că anul acesta vor avea restanţe record la plata întreţinerii.

 


×
Subiecte în articol: facturi intretinere subventii Sorin Oprescu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close