Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Cathedral Plaza NU va fi demolată până la sfârşitul anului, banii nu sunt cuprinşi în buget

Oprescu: Cathedral Plaza NU va fi demolată până la sfârşitul anului, banii nu sunt cuprinşi în buget

Oprescu: Cathedral Plaza NU va fi demolată până la sfârşitul anului, banii nu sunt cuprinşi în buget
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    17 Oct 2013   •   14:01
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi că judecătorul nu a spus cine trebuie să suporte costurile demolării Cathedral Plaza, care se ridică la 17-18 milioane de euro, iar clădirea nu va fi demolată până la sfârşitul anului, pentru că banii nu sunt cuprinşi în buget.
   
Întrebat cum comentează faptul că o delegaţie a Arhiepiscopiei Româno-Catolice din Bucureşti va veni cu executorul judecătoresc, joi după-amiază, la Primăria Capitalei, pentru a cere emiterea deciziei de desfiinţare a clădirii Cathedral Plaza şi începerea demolării, Oprescu a răspuns: "Vorbim copilării, pentru că am început procedurile administrative", informează Mediafax.
   
Primarul general a spus că a cerut să se facă o cercetare pentru a vedea ce înseamnă demolarea clădirii pentru construcţiile din jur şi a dat drumul şi la actele administrative. Oprescu a precizat că cele zece zile prevăzute de lege sunt "uşor penibile".
   
"Există ideea riscului pentru monumentul istoric. Nu există nicio rea-voinţă din partea mea. Monseniorul spune că am fost mereu de-a dreapta dânsului. Chestiunea aceasta cu executorii este uşor de faţadă", a mai spus Oprescu.
   
Întrebat ce se va întâmpla după ce va veni executorul judecăresc la Primăria Capitalei, Oprescu a răspuns: "Aşa cum vin, aşa pleacă. Nu stau să mă joc şi n-am stat degeaba până acum".
   
Primarul a subliniat că pentru demolarea Cathedral Plaza sunt necesare 17-18 milioane de euro, însă judecătorul nu a spus cine trebuie să plătească această sumă, iar Primăria Capitalei nu are în buget aceşti bani.

În acest context, primarul a spus că imobilul nu ar putea fi demolat până la sfârşitul anului, adăugând: "Ferească Dumnezeu de un cutremur".
   
După mai mulţi ani de procese, în ianuarie anul acesta, Curtea de Apel Ploieşti a decis definitiv şi irevocabil demolarea clădirii.

×
Subiecte în articol: Cathedral Plaza Sorin Oprescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close