Antena 3 CNN Actualitate Oprescu deconspirat: Plănuia să urecheze asfaltatorii doar de ochii lumii. Vezi reacţia (VIDEO)

Oprescu deconspirat: Plănuia să urecheze asfaltatorii doar de ochii lumii. Vezi reacţia (VIDEO)

Oprescu deconspirat: Plănuia să urecheze asfaltatorii doar de ochii lumii. Vezi reacţia (VIDEO)
17 Feb 2010   •   14:41

Asfaltare de ochii lumii. Acesta este planul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. În cadrul unei întâlniri cu asfaltatorii, edilul a ticulit, împreună cu aceştia, un plan: îi urechează public pentru că nu au astupat la timp gropile din carosabil iar asfaltatorii işi văd liniştiţi de treabă. Teatrul ar trebui jucat o săptămână în faţa buucureştenilor care dau zilnic cu maşinile în gropi, timp suficient ca spiritele să se potolească. Discuţia a fost înregistrată şi a ajuns în posesia jurnaliştilor de la HotNews. Edilul Capitalei s-a disculpat, însă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Încă din primele minute ale întâlnirii, Sorin Oprescu a anunţat că pregăteşte campanie mediatică pe tema gropilor din asflat.

"Ei vor să vadă sânge pe pereţi. Ei vor să vadă că mă răstesc la asfaltatori, că mă răstesc la drumari, că toţi sunt neserioşi", spune primarul în înregistrare.

Planul primarului general e simplu: de ochii lumii, Oprescu se răsteşte la asfaltatori şi, chipurile, îi scoate în stradă. Doar ca să dea bine la televizor în faţa bucureştenilor care îşi rup în fiecare zi maşinile în gropi.


"Haideţi zilele astea să dăm un junghi, nu ştiu cinci, şase, şapte zile pe arterele principale pe astea, Pieptănari, Paştele mă-sii. În felul ăsta pot să apăs şi eu pe buton mai tare pentru ce am discutat cu voi data trecută", spune Oprescu.

SORIN OPRESCU DESPRE "GROPANIADĂ"


Detaliile sunt puse la punct cu minuţiozitate. Când televiziunile vor da în direct declaraţiile primarului, el va avea o listă cu lucrările care trebuie executate, pentru a face impresie.

"Domnu' primar, ştiţi, cele mai interesante sunt intersecţiile, aici trage şi presa. Aici la intersecţiile mai mari. Sunt câteva care ard astăzi cum ar fi Piaţa Pieptănari. Dacă le facem astea mai scădem şi tensiunea", recomandă unul dintre constructori. "Da, da, asta e o idee deşteaptă. Tu mi-ai dat mereu idei deştepte", îi răspunde Oprescu.

Tot teatrul, pe care Oprescu l-a numit "Gropaniada", ar trebui jucat o săptămână. Timp suficient ca spiritele să se potolească, iar Oprescu şi regii asfaltului să îşi reia nestingeriţi afacerile.

"Declanşăm chestia cu gropaniada şi se face linişte. Vă asigur eu că se face linişte în lumea de afară, dupa care ne vedem de treburile noastre. După aia putem să purtăm discuţii la vară, dacă e corect făcut, dacă materialele sunt corespunzătoare, dacă nu sunt de ce nu sunt, dacă sunt de ce sunt?", mai spune Oprescu.

Despre costurile gropaniadei, Sorin Oprescu declara public cu ceva vreme în urmă că nu are o evaluare exactă. Se ştie că 75% din costurile lucrărilor vor fi suportate din bugetul Capitalei, asta pentru ca din cele peste 100 de strazi, doar un sfert sunt în garanţie.


Oprescu se disculpă

Contactat telefonic de Antena 3, primarul Sorin Oprescu a susţinut că a fost înregistrat, probabil, de cei pe care i-a deranjat cu amenzile.

"Dacă unii dintre răutăcioşi confundă asta cu că primarul are nevoie de imagine şi dacă primarul doreşte să astupe gropile în câteva zile, atunci înseamnă că da, primarul face imagine oraşului Bucureşti", spune Oprescu.

"M-am săturat în fiecare an văzând şi eu ca orice alt cetăţean ideea că nimeni nu face absolut nimic decât promisiuni", mai spune Oprescu, adăugând că "începând de astăzi mă voi muta în stradă, cum a fost şi la zăpadă".


REACŢIA LUI SORIN OPRESCU



Concluzia? Primarul general pare că încearcă să se facă frate cu ?dracul? până trece puntea. În cazul nostru, până trece iarna şi atenţia presei de la gropile lăsate de nămeţi pe străzi.

?Doriţi să vedeţi un primar care ameninţă şi amendează? Rezolvă ceva din viaţa cetăţeanului? Uneori trebuie să îl mai şi mângâi pe copil pe cap, nu doar să îi dai cu şutul în fund? a spus Sorin Oprescu la emisiunea La Ordinea Zilei de la Antena 3.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close