Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Din 2010, licitaţia pentru salubrizare şi deszăpezire va fi făcută la Primăria Capitalei

Oprescu: Din 2010, licitaţia pentru salubrizare şi deszăpezire va fi făcută la Primăria Capitalei

Oprescu: Din 2010, licitaţia pentru salubrizare şi deszăpezire va fi făcută la Primăria Capitalei
Sursa foto: sorim oprescu
10 Feb 2010   •   03:46

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi seară, că începând din 2010, licitaţiile pentru serviciile de deszăpezire şi salubrizare a sectoarelor bucureştene vor fi organizate de municipalitate, caietele de sarcini urmând să fie întocmite împreună cu specialişti europeni în domeniu.
"Licitaţia va fi făcută de Primăria Capitalei, iar caietul de sarcini va fi întocmit împreună cu specialişti de seamă ai Uniunii Europene, dar şi cu reprezentanţi ai celor şase sectoare din Capitală. Dorinţa mea este ca oraşul să fie funcţional şi, cu toată sărăcia noastră, înţeleg că acest lucru trebuie să fie făcut aşa cum trebuie", a spus Oprescu, marţi seară, la Comandamentul de deszăpezire.

Potrivit primarului general, data la care va fi organizată licitaţia nu a fost stabilită încă, la aceasta urmând să participe şi firme din ţările europene, având în vedere că este vorba de o licitaţie internaţională, transmite Mediafax.

Oprescu a făcut precizări în legătură cu întocmirea caietelor de sarcini care vor avea capitole atât pentru deszăpezire, cât şi pentru salubrizare şi care vor fi particularizate în funcţie de dimensiunile teritoriale ale fiecărui sector, urmând să fie preluat modelul european atât în privinţa utilajelor, cât şi a modului de întocmire a caietelor de sarcini.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că, pentru atribuirea unui contract de deszăpezire, condiţiile impuse vor fi modificate astfel încât la licitaţii să nu se poată prezenta decât firme care dispun de utilaje corespunzătoare unor astfel de intervenţii.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close