Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Lucrările la staţia de epurare de la Glina, întârziate cu cel puţin şase luni din cauza licitaţiei

Oprescu: Lucrările la staţia de epurare de la Glina, întârziate cu cel puţin şase luni din cauza licitaţiei

Oprescu: Lucrările la staţia de epurare de la Glina, întârziate cu cel puţin şase luni din cauza licitaţiei
05 Dec 2014   •   18:53

Staţia de epurare de la Glina va fi gata în decembrie 2015, cu cel puţin şase luni mai târziu decât era planificat iniţial. Primarul Sorin Oprescu a criticat legislaţia, care permite întârzierea unor proiecte de o asemenea anvergură din cauza contestaţiilor.

Numai licitaţia durează de aproape doi ani. În plus, Oprescu atrage atenţia că, dacă se va mai întârzia mult, există riscul ca banii necesari finalizării lucrărilor de la Glina să fie reevaluaţi, adică să intre în bugetul pentru perioada 2015-2020.

Primarul Sorin Oprescu spune că, de doi ani, proiectul pentru finalizarea staţiei de epurare de la Glina bate pasul pe loc.

Prima etapă a lucrării, care a costat 206 milioane de euro, a presupus reabilitarea generală şi extinderea infrasturcturii de canalizare. Pentru etapa a doua a proiectului - care presupune lucrări la sistemul de canalizare şi evacuare de la lacurile Titan, Tineretului şi Carol - vor fi folosite fonduri europene, în valoare de 145 de milioane de euro. 

Staţia de epurare Glina este unul dintre obiectivele prevăzute în documentele de aderare ale ţării noastre la Uniunea Europeană. Principalul scop al proiectului îl reprezintă reducerea infiltraţiilor în reţeaua de canalizare, în prezent fiind înregistrate niveluri foarte mari de infiltraţii în sistem.

Un alt beneficiu are în vederea combaterea poluării apelor şi a mirosului neplăcut, astfel încât în viitor să fie posibilă refacerea ecosistemului în aval de staţia de la Glina, pe cursurile râurilor Dâmboviţa şi Argeş, implicit pe Dunăre şi Marea Neagră. De asemenea, odată finalizată, staţia de la Glina va asigura reducerea riscurilor pentru sănătatea populaţiei, precum şi reducerea riscurilor de inundaţii în Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close