Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Primăria caută soluţii de transport în ziua grevei

Oprescu: Primăria caută soluţii de transport în ziua grevei

Oprescu: Primăria caută soluţii de transport în ziua grevei
Sursa foto: ratb
27 Mai 2010   •   20:46

Primăria vine cu varianta microbuzelor maxi-taxi, dacă va fi grevă la metrou sau la RATB. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, speră să rezolve măcar o parte din necesarul de transport al bucureştenilor. Vestea rea este că şi primăria a început să rămână fără fonduri. Pentru a face rost de bani, ar putea fi aprobată hotărârea care prevede trecerea mai multor clădiri în zone fiscale mai scumpe, pentru a plăti impozite mai mari.

Primăria caută soluţii pentru ca bucureştenii să poată traversa oraşul în ziua grevei angajaţilor din transportul în comun.

?Caut soluţii pentru a avea totuşi nişte mijloace de transport, astfel ca lumea să ajungă la muncă. Preocuparea mea este aceea de a avea o alternativă pentru oamenii care vor să meargă la serviciu. Există variante. Aş putea să folosesc alte maşini, probabil maxi-taxi, atâta timp cât cei de acolo sunt dispuşi să efectueze transportul? a spus primarul Oprescu.

Şi primăria generală a ajuns la fundul sacului, spune edilul. Bani mai mulţi la bugetul local vor veni abia anul viitor - tot din taxe şi impozite. Vor fi majorări, dar numai pentru clădirile care sunt trecute dintr-o zonă inferioară într-una superioară de impozitare, protrivit unui nou proiect de lege, care are toate şansele să treacă.

Astfel, pentru o garsonieră care trece din zona B în zona A impozitul ajunge la 87 lei, pentru un apartament cu două camere la 116 lei, iar pentru unul cu trei camere la 175 lei.

Veştile proaste continuă şi în ceea ce priveşte subvenţia pentru încălzire, pe care statul nu o mai susţine. Oprescu spune că ar vrea să se înţeleagă cu primarii de sector, ca să poată acorda în continuare ajutoare, celor care nu-şi vor putea plăti utilităţile la iarnă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: oprescu RATB grevă transport
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close