Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Primăria va mai prelua 31 de spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii

Oprescu: Primăria va mai prelua 31 de spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii

Oprescu: Primăria va mai prelua 31 de spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii
Sursa foto: oprescu
28 Ian 2010   •   13:35

Primăria generală intenţionează să preia alte 31 de spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii, după ce anul acesta a gestionat 18 spitale, a anunţat primarul Sorin Oprescu, la un bilanţ al evoluţiei sistemului medical bucureştean din ultimul an.

Printre acţiunile întreprinse de Primăria generală pentru spitalele pe care le-a gestionat anul trecut, Oprescu a menţionat dotarea şi modernizarea unor spaţii, amenajarea ambientului din curţile spitalelor, precum şi degrevarea bugetelor spitalelor de anumite cheltuieli pentru utilităţi, pentru ca banii să poată fi redirecţionaţi spre achiziţia de medicamente şi aparatură medicală.

?De câţiva ani încoace asistăm la o ofensivă împotriva unui sistem sanitar care este la dispoziţia oamenilor. Am constatat cu toţii că pe zi ce trece că lucrurile iau o turnură care nu face altceva decât să treacă această categorie socio profesională într-o categorie care parcă s-ar lupta cu pacienţii, cu societatea? a spus Sorin Oprescu care a subliniat că în ultimii 15 ani investiţiile în sistemul sanitar s-au redus progresiv.

Oprescu spune că îşi doreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, ca o condţie a unui trai decent în Bucureşti. ?Cât voi fi primarul acestui oraş doresc să mă implic alături de colegii mei în formarea şi asigurarea unui sistem medical integrat calitativ? a adăugat el.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: oprescu spitale sistem sanitar
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close