Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân e o prioritate, dar nu se va acţiona în afara normativelor europene

Oprescu: Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân e o prioritate, dar nu se va acţiona în afara normativelor europene

Oprescu: Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân e o prioritate, dar nu se va acţiona în afara normativelor europene
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
de S.T.    |    04 Dec 2013   •   19:31

Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân e o prioritate, dar nu se va acţiona în afara normativelor europene care reglementează protecţia şi bunăstarea animalelor, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

El a reiterat, cu prilejul întrevederii avute cu europarlamentarii Janusz Wojciechowski şi Andrea Zanoni, faptul că principalul obiectiv este strângerea câinilor comunitari de pe străzi, astfel încât să nu mai fie oameni muşcaţi de maidanezi, scrie Agerpres.

La rândul său, coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, s-a referit la programul de sterilizare a câinilor cu stăpân, precizând că în cadrul acestuia au fost sterilizaţi peste 10.000 de câini cu deţinător şi peste 20.000 de câini fără deţinători.

"Planul nostru vizează, pe lângă strângerea câinilor fără deţinător, şi reducerea abandonului prin programul de sterilizare a câinilor cu deţinător, program implementat înainte de noile modificări legislative", a menţionat Băncescu.

Membrii intergrupului pentru protecţia animalelor din cadrul Parlamentului European Janusz Wojciechowski şi Andrea Zanoni au făcut o vizită în România pentru a se informa despre modul în care este abordată problema câinilor fără deţinător.

În prima parte a zilei au avut discuţii cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor despre cadrul legislativ ce reglementează acest domeniu, iar la Primărie au vrut să discute despre cum va fi pusă în aplicare noua legislaţie.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close