Antena 3 CNN Actualitate Oprescu se opune sechestrului asigurator pe bunurile Maternităţii Giuleşti

Oprescu se opune sechestrului asigurator pe bunurile Maternităţii Giuleşti

Oprescu se opune sechestrului asigurator pe bunurile Maternităţii Giuleşti
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Aug 2010   •   09:49

Sorin Oprescu este de părere că nu se poate pune sechestru asigurator decât pe....cabina portarului, dacă procurorii vor ca Maternitatea Giuleşti să funcţioneze în continuare. Asta după ce oamenii legii au propus sechestrarea bunurilor Spitalului.

Primarul Capitalei e categoric împotriva măsuri de punere sub sechestru asigurator a bunurilor Maternităţii Giuleşti, despre care au vorbit anchetatorii.

"Chestia cu sechestrul, în aşa fel încât să funcţioneze spitalul, ce spunea dl. procuror (Marius Iacob, n.r.) este o poveste. Ce să facă? Să-mi ia cabina portarului, că e privată? Eu glumesc acum, nu-mi arde de glumă, când e vorba de asta, dar ce să ia? Să-l ia cu totul dacă crede că asta e o măsură. Dar nu procurorii dau măsura asta, judecătorii o dau.", a atras atenţia primarul Capitalei, citat de Mediafax.

Între timp, magistraţii judecătoriei sectorului 6 au decis că directorul tehnic al maternităţii, Vasile Dima, nu poate suporta arestul preventiv pentru că este bolnav. Aşa că, spre deosebire de asistenta Florentina Cîrstea, Dima va fi cercetat în libertate. Deşi procurorii spun că acesta este la fel de vinovat ca şi asistenta, Florentina Cîrstea, judecătorii au decis că nu există bază juridică pentru arestarea sa.

Dima s-a bucurat şi de protecţia Poliţiei Capitalei. Grijulii cu imaginea directorului responsabil de buna funcţionare a aparatelor, poliţiştii l-au scos de la Direcţia de Cercetări Penale pe uşa din spate. Dima nu mai este acum la fel de vorbăreţ ca după accident. Conform declaraţiilor date atunci de acesta, la maternitatea Giuleşti totul era în ordine.

Pe zi ce trece, apar tot mai multe voci care îi iau apărarea asistentei Florentina Cârstea. Deocamdată însă, pentru tragedia de la Giuleşti doar asistenta este arestată, ca şi cum ea ar fi singura vinovată.

Antena 3

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close