Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Statuia Lupoaicei din Piaţa Romană va fi mutată în faţa magazinului Bucureşti

Oprescu: Statuia Lupoaicei din Piaţa Romană va fi mutată în faţa magazinului Bucureşti

Oprescu: Statuia Lupoaicei din Piaţa Romană va fi mutată în faţa magazinului Bucureşti
Sursa foto: lupoaica
10 Apr 2010   •   14:25

Statuia Lupoaicei, copie a celebrului monument roman "Lupa Capitolina", dăruită de muncipalitatea Romei bucureştenilor, va fi mutată din Piaţa Romană în faţa magazinului Bucureşti, în urma unei discuţii cu ambasadorul Italiei, a declarat, sâmbătă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

"Este păcat ca această statuie să stea acolo. Nici nu poate fi văzută. Ca s-o admiri din maşină rişti un accident. Am discutat şi cu ambasadorul Italiei în Bucureşti şi el m-a rugat să îi găsim un loc de unde poate fi admirată mai bine. Am ales esplanada din faţa magazinului Bucureşti. Este de fapt Centrul Istoric. Acolo ar fi locul ei", a explicat Oprescu.

Statuia Lupoaicei (Lupa Capitolina) a fost donată bucureştenilor în 1906. Datele arată că atunci, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la încoronarea Regelui Carol I ca domnitor al României şi a 1.800 de ani de la cucerirea romană a Daciei, municipalitatea Romei a dăruit bucureştenilor o copie a celebrului monument roman "Lupa Capitolina", care o reprezenta pe legendara lupoaică, cea care i-ar fi alăptat pe Romulus şi Remus, întemeietorii Romei.

Copia din bronz a fost realizată de un sculptor grec anonim.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu statuie monument roma
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close