Oprescu: Suntem pregătiţi pentru deszăpezire. Vom avea grijă şi de străzile mici, din cartiere

de A.M.P    |    23 Noi 2012   •   23:31
Oprescu: Suntem pregătiţi pentru deszăpezire. Vom avea grijă şi de străzile mici, din cartiere Foto: Agerpres

Primarul general Sorin Oprescu a declarat vineri seară, după inspectarea a două dintre bazele de deszăpezire a Capitalei, că municipalitatea este pregătită pentru iarnă şi că va avea grijă şi de străzile mici, din cartiere, nu doar de marile bulevarde, informează Mediafax.
   
"Am fost şi suntem în continuare pregătiţi. Sper ca şi anul acesta să fim tot atât de bine, chiar şi mai bine, pentru că s-a demonstrat că se poate. (...) Vă aduc aminte că anul trecut s-a circulat şi în cele mai grele zile în care a viscolit", a declarat Oprescu, precizând că vrea ca totul să decurgă bine, din acest punct de vedere, şi pe străzile mici din cartiere, nu doar pe bulevardele mari.
   
Oprescu a mai spus că a văzut toate depozitele cu materiale antiderapante.
   
Potrivit datelor din programul de deszăpezire, Capitala va avea la dispoziţie 591 utilaje, 3.314 angajaţi ai operatorilor de salubrizare şi aproape 30.000 de tone de material antiderapant.
   
În ceea ce priveşte utilajele, primarul general a arătat că cele ale firmei Romprest vor fi împărţite pentru a lucra în sectoarele 1 şi 5.
   
"Trebuie avut grijă şi de ambasadele din sectorul 1, şi din sectorul 5 - glumesc, evident, dar este o realitate. În general, Romprest ne-a vorbit de 300 de utilaje, care vor fi împărţite în funcţie de nevoie, dar sigur că ne bazăm şi pe ajutorul cetăţenilor care sperăm ca anul acesta să nu mai parcheze împiedicând accesul utilajelor de dezăpezire", a mai spus Oprescu.
   
La baza firmei Romprest din Chitila, edilul-şef al Capitalei a fost aşteptat cu utilajele pornite cu girofaruri. La baza Supercom, aflată în comuna Afumaţi, utilajele au pornit la comanda directorului firmei care are în grijă sectorul 2. Acesta a precizat că va avea în teren 110 de utilaje de dezăpezire, arătând că, dacă "anul trecut au fost probleme pe ici, pe colo", speră ca acestea să fie evitate în iarna care va veni.
   
În cele două baze ale operatorilor de salubrizare şi deszăpezire, sunt amenajate dormitoare pentru personalul angrenat în activităţi de teren, acesta având asigurate şi mese. Aceste condiţii au fost create pentru a nu fi afectată continuitatea în activitate, la efectuarea schimburilor de tură.
   

x close